Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dioh får ny luft under vingarna

/
  • Dioh Williams stod för det största lyftet när Gefle IF flyttade in på allvar i sin nya arena. Han gjorde det mesta rätt när GIF vann mot Sundsvall med 3–1 efter mål av Bertilsson, Williams och Oremo.

Johan Bertilsson gjorde det första målet, och ristade för evigt in sitt namn i Gavlevallens betong.
Men ingen GIF-spelare såg att trivas mer än Dioh Williams.
– Jag älskar den här arenan, utbrister han efter 3–1 mot Sundsvall.

Annons

Killen som haft marginalerna emot sig på Strömvallens uråldriga och hoppiga konstgräs gjorde plötsligt allt rätt, och det var ingen slump att det var just Dioh Williams som skickade in inlägget som Johan Oremo tvingade Sundsvalls målvakt Tommy Naurin till en jätteräddning på.

Johan Bertilsson höll sig framme på returen och redan efter 2.53 hade Gefle IF spräckt nollan i sin nya hemmaborg, även om isländske mittbacken Fjóluson fick sista tån på bollen.

– Jag hade tänkt spela tillbaka bollen egentligen, men så såg jag Oremo i straffområdet och satsade på en crossboll i stället. Och Johan dök upp i precis rätt ögonblick, säger Williams.

Dioh Williams fortsatte på det inslagna spåret och nickade sedan själv in 2–0, och var på vippen att stöta in 3–1 innan han byttes ut efter 75 minuter.

Gillar Dioh Williams Gavlevallen? Gillar barn glass?

– Den är fantastisk, en riktig fotbollsarena med riktigt bra stämning och bra stöd från fansen. Och det känns viktigt att vi fick en bra start här och kan bygga vidare från det.

Så du saknar inte Strömvallen med andra ord?

– Ha ha, lite grann ändå. Vi får inte glömma bort Strömvallen helt och hållet, vi gjorde många bra matcher där också. Det har känts lite konstigt hela veckan, men det är ju en jätteskillnad så klart att spela här.

Hur då?

– Ytan är större och bollen rullar, den studsar inte, och det gör att man får mer tid på sig.

Gavlevallens matta är tre meter bredare än den på Strömvallen, och kantspringaren Johan Bertilsson intygar att det märks.

– Absolut, framför allt i försvarsspelet, det är större yta att försvara. Hade vi lett med 2–0 på Strömvallen hade vi kunnat spela av den matchen betydligt enklare än vi kunde nu. Och gräset gör att det går att spela en helt annan fortboll än tidigare.

Hur känns det att vara historisk som den förste målskytten på Gavlevallen?

– Det är kul, men det var viktigare att vi vann och tog tre poäng. Det var ett fint anfall och en bra nick av Oremo. Sen fick jag ingen bra träff direkt, men det räckte ju.

Det var symptomatiskt att målskyttarna den här historiska premiärkvällen hette Bertilsson, Williams och Oremo – de enda GIF-spelare som gjort mål i årets allsvenska.

En del förändras inte bara för att man flyttar till en ny arena. Men Dioh Williams verkar åtminstone gå mot en ny vår.

Nästa match är Örebro borta på söndag, sedan kommer hans gamla Häcken på besök nästa fredag.

– We will kill them, säger han och skrattar.

Mer läsning

Annons