Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dioh tillbaka i truppen när Gefle IF ska försöka få revansch mot Falkenberg

Två raka matcher utan förlust – det får man säga är en positiv svit för Gefle IF den här så besvärliga allsvenska säsongen. Det hände i de två första matcherna och så nu i omgång 17 och 18. Nu väntar seriejumbon Falkenberg på bortaplan.

Annons

När Gefle IF mötte Falkenberg tidigare i somras blev det en snöplig förlust med 2–1 efter två sena mål. Simon Skrabb (t.h) gjorde GIF-målet med en läcker frispark. Nu möts lagen i Falkenberg och alla vet hur viktig den är för båda lagen.

Sporten tog ett snack med tränaren Thomas Andersson som satte sig i bussen på väg mot västkusten och Halland tillsammans med ett förhoppningsfullt lag under lördagen.

Hur har fyra sköna poäng påverkat självförtroendet?

–Självklart på ett positivt sätt. Att vinna borta mot Helsingborg och sedan oavgjort mot mästarna Norrköping har givetvis gjort gott efter den mindre goda insatsen mot Hammarby innan dess.

Falkenberg är ju ett lag som ni måste vinna mot. Men det känns lite uttjatat om viktiga måstematcher, va?

– Tja, lite grann. I det läget vi befinner oss i är det viktigt precis hela tiden när vi ska ut och spela om poäng. Tråkiga svar men precis så är. Vi måste bara fokusera på det vi ska göra just precis här och nu.

Vad har ni gjort sedan förra helgen och 0–0 mot Norrköping?

– Vi har haft en bra träningsvecka som avslutades med två pass på Testebovallens naturgräs för att få känna på underlaget. Det blir inte så ofta men vi gjorde samma sak inför matchen mot Helsingborg. Då gjorde vi några fler pass men det ligger så pass nära i tiden att det här räckte den här gången.

Annars är det en speciell fotbollsplan ni kommer till.

– Så är det. Falkenbergs hemmaarena är den allra mista i hela allsvenskan, det blir väldigt tighta ytor och lite tid att göra något med bollen. Ett tekniskt moment tillkommer och det blir viktigt att behärska det.

Men ni har goda minnen från förra säsongen.

– Det är ju ett tag sedan och mycket har hänt sedan vi vann med 2–0 i premiären 2015. Men visst kan vi komma ihåg den känslan hur det var den gången när vi kliver in på planen igen.

Annars var det bara en dryg månad sedan ni möttes förra gången.

– Här hemma var vi riktigt bra i en dryg timme och skulle ha utnyttjat chanserna för att definitvt ha avgjort den matchen. Sedan åkte vi på två snabba mål i slutet och det var verkligen en snöplig förlust.

Dags för revansch mot samma lag nu då kan man tycka. Ni har ju bra koll på motståndet.

– Jo, det har vi väl. Men det har hänt en hel del i laget då både en norsk mittfältare och mittbacken Carvalho som lånats in från Malmö FF. Dessutom är två centrala mittfältare som de startade med förra matchen avstängda nu. Så vi får väl se hur dom kommer till spel.

För Gefle IF:s del då. Vad händer i matchtruppen?

– Dioh Williams är med igen efter att kört ordentligt hela veckan. Joshua Nadeau är tillbaka efter sin avstängning men Anton Lans är inte med då han har problem med magen. Emil Hedvall är sjuk och Viktor Frodig är med som backup-målvakt. York Rafael utgår också från matchtruppen.

Mer läsning

Annons