Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Diohs tur att hitta nätet dubbelt upp

/
  • Dioh Williams kunde förstås jubla efter sina två mål i segermatchen mot Helsingborg. Anders Bååth tyckte också att det var värt att fira.

Mot Djurgården var det dubbelt Johan Oremo.
I 2–1-segern mot Helsingborg var det anfallskollegan Dioh Williams som gjorde båda målen. Men efteråt valde han att hylla laget.
– Alla jobbar hårt för varandra och då blir det så här bra.

Annons

Att GIF har ett bra anfallspar i Oremo/Williams är i alla fall glasklart. Så länge båda orkar jaga, jobba hårt och ta ner bollarna som kommer upp i banan får laget tryck. Det fick Helsingborg känna på i alla fall sista halvtimmen av första halvlek.

– Då var vi bra. Annars kanske det inte var vår bästa match men det är starkt att vinna ändå, summerade Dioh.

Han serverades först av Johan Bertilsson och sedan Jonas Lantto när mål nummer fem och sex för säsongen kom.

– Det är alltid bra och roligt för en forward att göra mål. Nu var det lite flyt och jag stod på rätt ställe. Första målet kom jag på bortre stolpen och bollen studsade på mig och in. Lite flyt men det måste man också ha.

Det kom i rätt tid när GIF började ta över efter en tveksam start. 1–0 gav en energipuff och när 2–0 kom kändes det mer logiskt än ettan. Återigen var Dioh på plats i straffområdet.

– Det var ett bra jobb av Lantto och jag backade medvetet bakåt för att få mer plats. Jag kände att jag var ensam på den ytan och sedan var det bara att skjuta.

Att andra halvlek blev mer tveksam och Helsingborg fick ta över kunde Williams och resten av GIF-laget leva med då det bara räckte till en reducering genom Arnor Smarason. Tre härliga poäng, 32 totalt i tabellen när sex matcher återstår att spela. Allt är klappat och klart för en ny allsvensk säsong 2016.

– Men vi kommer inte att hålla igen på något sätt. Vi har en sjundeplats att spela för och det skulle vara väldigt bra. Dessutom tar vi med oss slutet av den här säsongen in till nästa år. Vi ska försöka fortsätta vinna matcher, menade Dioh.

Själv har han ett år kvar på sitt kontrakt och gillar verkligen att spela i Gefle. Laget har dessutom stor potential att utvecklas ytterligare.

– Vi har många unga hungriga spelare som vill framåt och bli bättre. Titta bara på sådana som Jakob Hjelte och Tshutshu. Det kommer att bli ännu bättre.

En som var inne på samma spår är lagkaptenen David Fällman.

– Visst är det här det bästa Gefle-laget jag har spelat i. Nya arenan har också gjort sitt till att vi kan spela ett annat spel. Nu har vi fixat den första målsättningen att greja nytt kontrakt och då sätter vi oss ner med en ny.

Att vara nöjd nu är ingenting som ligger för pådrivaren Fällman heller.

– Det är klart vi spelar för att bli sjua i serien nu när vi har satt oss själva i den här härliga positionen. Det här var dessutom en bra seger när vi inte presterade på topp. Det var alldeles för dåligt mellan varven men vi lyckades knyta ihop det ändå.

Nu väntar Hammarby borta redan på onsdag. Dioh Williams längtar redan.

– En underbar match där det blir mycket folk på plats och tittar.

Två raka GIF-segrar gör att killarna nu går för en tredje...

Mer läsning

Annons