Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Division 2-målvakt intressant för GIF

Hälsinglands bäste spelare uppvaktas av Gefle IF. Målvakten Emil Hedvall, Söderhamns FF, har varit i kontakt med Pelle Olsson och skulle gärna ta klivet från division 2 till allsvenskan.
– Vi talades vid för två veckor sedan, säger Hedvall till Sporten.

Annons

Vid Hälsinglands Fotbollförbunds årliga fotbollsgala i Hudiksvall i lördags, delades 25 olika priser ut till spelare och föreningar som utmärkt sig lite extra under den gångna säsongen.

Söderhamns 25-årige förstemålvakt Emil Hedvall utsågs till årets målvakt och dessutom årets manlige fotbollsspelare i Hälsingland – för andra året i följd.

– Det har gått bra, måste man väl säga. Vi kom sexa i division 2 (norra Svealand) som nykomling och trots en del skador har vi löst situationen på ett bra sätt. På hösten gick det bäst, både för mig och för laget. Vi släppte bara in sju mål på de nio sista omgångarna, säger Emil som totalt släppte 32 bollar förbi sig under säsongen.

Efter första året i tvåan är han inte främmande för en ny utmaning. Allsvenskan och Gefle IF är, minst sagt, lockande. Emil bekräftar att han varit i kontakt med klubbens tränare och sportchef Pelle Olsson.

– Vi har talats vid lite då och då, senast för två veckor sedan. Vad det innebär vet man inte... Jag har pratat med Pelle Olsson och fått veta att deras filosofi är att knyta kontakt med lokala spelare. Det är klart att det finns ett intresse från GIF:s sida.

– Det skulle vara jätteroligt och ett viktigt steg för min utveckling i karriären. Träningsmöjligheterna blir helt annorlunda mot division 2 och man vill ju se hur bra man kan bli.

Förstemålvakten Mattias Hugosson har ett år kvar på sitt kontrakt med GIF. Däremot är andremålvakten Peter Bergqvist tveksam till en fortsättning.

– Mitt civila jobb kräver mer och mer av mig. Jag har bara haft ett inledande prat med GIF, än så länge håller vi allt öppet. Inom ett par veckor vet jag nog hur det blir, säger Bergqvist.

Emil Hedvall har kontrakt med Söderhamns FF till den 31 mars, vilket innebär att GIF blir tvunget att köpa loss honom.

– Om det blir nånting är det bara en bonus. Jag skulle inte säga nej, säger Hedvall.

Mer läsning

Annons