Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Domaren borde sett rött

AIK:s mittfältare Jorge Ortiz fick gult kort efter knappt en timme.

Det borde ha varit rött.

– Om vi hade gjort på det viset, hade det blivit utvisning, säger GIF:s Daniel Westlin efter 1–0-förlusten.

Annons

Efter knappt en timme var ställningen fortfarande 0–0 på Råsunda och tendensen var tydlig – Gefle IF hade fortfarande en god chans att kunna knipa poäng. Kanske till och med tre.

Det stannade vid noll. Så hade det kanske inte blivit, om domaren Daniel Stålhammar hade varit modigare och visat ut Jorge Ortiz i den 58:e minuten.

– Om man går efter regelboken är det en solklar utvisning. Om vi hade gjort på det viset, hade det blivit utvisning. Men här ska det mycket till för att en AIK-spelare ska bli utvisad, säger Daniel Westlin som fick en rejäl fläskläpp av Ortizs fula armbåge.

– Det gör rätt ont i käken, men smällen tog på läpparna.

Ortiz kan vara glad att han klarade sig undan med endast en varning, och AIK kunde fortsätta att jaga ledningsmålet.

Det skulle också komma, tolv minuter senare. Gabriel Özkan hade bara hunnit vara på planen i drygt två minuter, då han pangade in 1–0-målet. Det var ett otagbart skott för Mattias Hugosson.

– Ja, jag hade inte chans. Jag var lite skymd också, säger Hugosson.

GIF hade ett par kvitteringsmöjligheter, men AIK tog hand om alla tre poäng.

– Vi gör en helt okej match, och det känns inte som att AIK skapar så många farliga chanser. Vi visste att det här skulle bli en tuff bortamatch, och det var viktigt att vi höll ihop laget. Det lyckades vi med, säger Westlin som samtidigt var besviken.

– Vi stack ju upp några gånger och hade vi fått ledningsmålet kunde det gått annorlunda. Det är det där lilla sista som fattas.

Så var det. GIF sålde sig dyrt, och med lite flyt kunde det ha varit omvända siffror.

– Vi står upp jäkligt bra, och vi skulle inte ha skämts ett dugg om vi hade vunnit matchen. Vi spelade avslappnat och spelade oss ur de jobbiga situationer som uppstod, resonerar Mattias Hugosson och fortsätter:

– På något sätt hittade vi tillbaka till den fina nivå vi haft tidigare under säsongen. Det var en gedigen insats. Därför känns det lite surt att vi inte fick ett bättre slutresultat.

Urban Hammar öste beröm över samtliga spelare efter matchen.

– Det här var en fullfjädrad insats. Kollektivet fungerade kanon och flera spelare visade sig från sin bästa sida. Vissa perioder i matchen var lite svajiga, men vi lät inte AIK få några genombrottschanser. Med tanke på detta är jag såklart besviken över att det inte blev någon poäng.

 

Mer läsning

Annons