Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Domarens sms till Gefle IF-tränaren efter bortdömda målet: "Det var ett feldomslut"

/

Ingen begrep varför domaren Johan Hamlin dömde bort Johan Bertilssons mål mot Elfsborg i lördags.
Till slut inte ens han själv.
– Han skickade ett sms till mig efter matchen och berättade att han sett reprisbilder på situationen, och att han tog fel beslut, berättar GIF-tränaren Roger Sandberg.

Annons

Ställningen var just då 2–0 till Elfsborg i andra halvlek och den 70:e minuten, och målet hade betytt möjlighet att skapa spänning i matchen för Gefle IF.

Men när Johan Bertilsson skarvnickade in Simon Skrabbs inlägg och bollen låg i mål visade domaren Johan Hamlin på frispark för Elfsborg – i stället för mål och avspark.

– Det hade självklart varit ännu värre om målet hade betytt att vi förlorat poäng, alltså varit matchavgörande. Nu var det bara så typiskt för vår situation just nu, säger Roger Sandberg.

Han pratade med domaren Johan Hamlin efteråt, men fick då samma förklaring – Bertilsson hade knuffat mittbacken Joakim Nilsson.

– Men sedan när vi satt i bussen fick jag ett sms. Där skrev han att han hade sett repriser på händelsen, och att han hade tagit ett felaktigt beslut, berättar Sandberg.

– Men vi har släppt det där nu. Det går inte att göra något åt. Och därför spelar det ingen roll längre heller, säger Sandberg.

GIF valde under tisdagen för första gången att träna på naturgräs, när man lämnade Gavlevallen och åkte till Brynäsvallen. Under tisdagen körde man ett lättare pass, efter att ha haft styrketräning tidigare.

– Vi tränar här även onsdag och fredag, berättar Roger Sandberg.

– Gräsmattan är kanske inte perfekt, men den är grön och det ger en möjlighet för oss att förbereda oss för lördagens match. Dessutom tror jag många tycker det är skönt med lite ändringar av rutiner också.

GIF möter på lördag Malmö FF på Swedbank stadion. En ny tuff bortamatch.

– Verkligen. Men vi hittade mycket av vårt spel mot Elfsborg även om vi förlorade. Vi fick ett bättre anfallsspel, och det gjorde att vi också hamnade mer rätt i försvarsspelet. Vi ska fortsätta bygga vidare på det, säger Sandberg.

LÄS ÄVEN: GIF-ilskan efter bortdömda målet mot Elfsborg: "Jag rör honom knappt"

STISSE ÅBERG: En nödvändig bänkning, en omstart – men ändå en ny poängmiss av Gefle IF

TV: Se GIF:s bortdömda mål: "Det är en gåta hur han kan blåsa frispark"

Mer läsning

Annons