Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dragan: "Det var bara att fixa kvitteringen"

När Åtvidaberg kvitterade mot AIK var Gefle ute ur allsvenskan.

Då fick Dragan Kapcevic order om att hoppa in – och göra mål.

– Det var bara att gå in och fixa en kvittering. Det är svårt att beskriva vad jag kände när det lyckades, log superinhopparen – som tidigare i somras ratades av GIF Sundsvall som nu väntar i kvalet.

Annons

Dragan Kapcevic är Gefle IF:s stora hjälte. När allt hopp kändes ute hoppade han in och kvitterade till 2–2 borta mot IFK Göteborg.

Ett mål som räddade Gefle till kvalspel.

– Jag såg på storbildsskärmen att Åtvidaberg gjort mål mot AIK precis innan jag hoppade in. Jag fick order av Pelle att säga till Jens (Portin) att han skulle hålla hela vänsterkanten själv, berättar Kapcevic.

För trots att det var vänstermittfältaren James Frempong som Dragan bytte med fanns det ingen tvekan på vad som skulle göras. Med fyra forwards på planen – var det full fart framåt som gällde.

Allt sattes på ett kort – och det gav resultat.

– Jag skulle spela längst upp i tremanna-anfallet och Hasse Berggren lite bakom oss. Jag började värma upp lite i paus och sedan i hela andra halvlek fram till dess att jag blev inbytt.

Efter drygt fem minuters spel kom chansen. Micke Dahlberg fick tag i en lång boll och bredsidade fram den till Dragan Kapcevic som drog till.

– Jag vet inte vad jag tänkte när jag sköt. Men jag fick träff och den studsade lite framför målvakten. Det var mitt viktigaste och skönaste mål för Gefle.

Totalt har det blivit tre stycken och alla har varit poänggivande. Förutom det i går gjorde han även mål mot Åtvidaberg (4–2 hemma) och 1–0-målet i 1–1-matchen borta mot Kalmar.

Under våren spelade Dragan i division 2 Norrland för Sollefteå – där blev det sex mål och han kunde lika gärna ha hamnat i det GIF Sundsvall som Gefle nu ska möta i kvalet.

Men Sundsvall valde bort honom och brydde sig inte om att studera honom särskilt ingående, eftersom han enligt Sportens uppgifter "var för lik många andra i Sundsvallslaget i sin spelstil".

Men Pelle Olsson och Urban Hammar visste vad man gjorde och litade på de rapporter man fått från Ångermanland.

Och Dragan ångrar inte sitt klubbval en sekund.

– Nej, nej. Jag trivs så oerhört bra i Gefle. Bättre än jag kunnat tro, både med spelarna i laget och med Gävle som stad, berättar Dragan som inte kände till att Sundsvall valde bort honom i somras.

• Så om du fått välja innan. Sundsvall eller Gefle, vad hade du tagit?

– Gefle såklart. Varför? Ja, vi spelar ju allsvenskan och dom i superettan.

Och så ska det förbli – är det tänkt.

– Ja, nu har vi klarat det första steget. Det är två steg kvar. Men just nu känner jag mig väldigt glad att vi klarade det här.

• Och dina gamla lagkompisar åker väl ner till Sundsvall och tittar på onsdag, men vilka hejar de på?

– Dom hejar på mig, sa Dragan och fyrade av ett stort leende.

Mer läsning

Annons