Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dragan Olssons val istället för Dahlberg

En matchotränad Hasse Berggren eller Super-Dragan från start?

Det var frågan inför Gefle IF:s hemmapremiär mot IFK Norrköping.

Svaret är Super-Dragan.

– Det är det här jag tränar för, säger Dragan Kapcevic.

Annons

Mikael Dahlberg är tåskadad och Erik Törnros har en bit kvar innan han kan gå för fullt.

Därmed hade GIF-tränaren Pelle Olsson två alternativ kvar att välja mellan om vem som får förtroendet bredvid Jakob Orlov i anfallet hemma mot IFK Norrköping – Dragan Kapcevic eller Hasse Berggren?

Pelle bestämde sig för Super-Dragan, vars senaste framträdande i allsvenskan var borta mot IFK Göteborg i sista omgången i fjol. Det var då han fixade det förlösande 2–2-målet som skickade upp GIF på kvalplatsen.

– Det är ett tag sen nu, säger Kapcevic med ett snett leende.

• Tänker du tillbaka på det där målet ibland?

– Nä, det kan jag inte säga att jag gör. Det är ett roligt och fint minne, men man kan inte leva i det förflutna. Det gäller att titta framåt mot nya prestationer.

I eftermiddag tar Dragan Kapcevic alltså plats bredvid Jakob Orlov i anfallet, och att spela en hemmapremiär inför publiken på Strömvallen blir en ny upplevelse för honom.

– Jag är redo, det är det här jag tränar för, att få gå in i startelvan, säger Kapcevic, som i måndags visade att målformen finns där då han gjorde matchens enda mål i U21-mötet med Sirius.

– Det är kul att det sitter i.

Kapcevic och Orlov spelade en del ihop i slutet på förra säsongen, vilket Kapcevic trivdes med.

– Jag tror det kommer fungera bra även nu. Vi har en tydlig spelidé och alla i laget vet vad de ska göra.

• Vad har du för uppfattning om IFK Norrköping?

– Jag såg dom i en match i superettan i fjol, men jag har ingen vidare koll på dom. Förmodligen har de gott självförtroende i laget nu efter segern i premiären (2–0 hemma mot Gais). Men det är inget fel på vårt självförtroende heller.

Anfallsveteranen Hasse Berggren, som dragits med en rad olika skador, tror inte att han är redo för 90 minuter – ännu.

– Det är samma läge som efter Siriusmatchen i måndags. Jag har en bit kvar, det är inget snack om det. Men om och när jag kommer in på planen kommer jag att ge allt jag har, säger Hasse.

Förresten gjorde Hasse Berggren Gefle IF:s senaste mål mot IFK Norrköping i allsvenskan – säsongen 2008 på bortaplan. Hasse gjorde 2–1-reduceringen på tilläggstid, vilket också blev slutresultatet. Noll poäng den gången, men tidigare under samma säsong blev det seger med 2–0 mot IFK på Strömvallen.

– Vi har sett lite bilder från deras premiär. IFK är ett jätteduktigt lag, och jag har bland annat noterat att Astrit (Ajdarevic) vill ha mycket boll på fötterna. Jag räknar med en jämn match.

Kanske får Hasse Berggren chansen i eftermiddag – men först ska Super-Dragan försöka hitta rätt tillsammans med Jakob Orlov.

Mer läsning

Annons