Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbla träningsläger utomlands för GIF – igen

Rekordtidig start ger rekordkort försäsong för Gefle IF.

– Vi måste vara väl förberedda och gå rakt in i fotbollsdelarna när vi börjar träna i januari, säger tränaren Urban Hammar.

Annons

På grund av ett långt speluppehåll för fotbolls-VM i Sydafrika nästa sommar kommer allsvenskan att starta tidigare än den någonsin gjort till våren.

– Preliminärt premiärdatum är söndagen den 14 mars, så det blir en väldigt intensiv och kort försäsong, säger GIF-tränaren Urban Hammar.

Det betyder också att Gefle kommer att spela betydligt färre träningsmatcher än normalt, men precis som i fjol kommer GIF ändå hinna med att åka på två olika träningsläger.

– Ja, vi åker till Cypern sista veckan i januari och till Malaga i Spanien en månad senare, berättar Pelle Olsson.

På de respektive försäsongslägren kommer GIF att spela två matcher, men mot vilket motstånd det blir är inte klart ännu. Däremot ligger de övriga träningsmatcherna inlagda i almanackan.

– Det blir mindre tid än normalt att förbereda sig och därför går vi in och börjar med fotbollsdelarna direkt, precis som vi gjorde förra året. Även om vi då hade längre tid på oss så berodde vår fina vår till stor del på att vi tränade mycket fotboll redan från början av försäsongen, klargör Urban Hammar.

Mer läsning

Annons