Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter GIF-mötet med fansen: "Vi är fortfarande som en enda stor familj"

/
  • Sky Blues ordförande Per Linderdahl, GIF:s klubbdirektör Eva von Schéele-Frid och supporterpolisen Tony Persson kom ut från onsdagkvällens möte och var rörande överens om att alla meningsskiljaktigheter var utredda.

Efter läktarstöket på Gavlevallen under GIF-matchen mot Östersund: Nu är allt frid och fröjd igen mellan klubben, supportrarna, ordningsvakterna och polisen.
Onsdagskvällens möte mellan parterna löste allt – men vad som sades vill ingen berätta.
– Vi håller allt inom "familjen", säger supporterpolis Tony Persson och Sky Blues ordförande Per Linderdahl.

Annons

TV: Gefle IF-tränaren om att ändra i laget: "Det finns inga spelare som är heliga"

Mötet tillkom efter en del hårda ord mellan de olika parterna efter händelserna på hemmaståplatsläktaren under mötet med Östersund i lördags, då en bengal tändes och tumult uppstod mellan Gefle IF:s supportrar, ordningsvakter och polis.

Under en och en halv timmes diskussion bakom stängda dörrar reddes allt ut – och strax efter 20 på tisdagskvällen kom mötesdeltagarna ut med leenden på läpparna.

– Jag gick in med en klump i magen och nu har jag en skön känsla i kroppen, säger supporterpolisen Tony Persson, som själv var bortrest under den aktuella matchen men som sett bilder i efterhand och uttalat sig kritiskt mot supportrarna.

– Så här i efterhand, när vi lyssnat på varandra, kan jag väl säga att jag reagerade lite för snabbt utan att ha alla fakta. Det kan bli så när det blir ett mediatryck också.

På mötet deltog polisen, ordningsvakter, styrelsemedlemmar både från Gefle IF och supporterklubbarna Sky Blues och Gefle Blue Boys – och alla var lika glada.

– Det känns jättebra och vi är väldigt nöjda. Vi fick svar på de frågor vi hade. Och nu vet vi vad som gäller i fortsättningen, säger Per Linderdahl i Sky Blues, som också är utsedd kontaktperson mellan supportrarna och polisen.

Vilka frågor som fick svar samt vad som gäller i fortsättningen håller dock de inblandade för sig själva.

– Det som sades på mötet får stanna där. Men man kan ju säga att vi upplever oss själva som en stor familj, ibland bråkar man men det viktiga är att man aldrig stänger dialogen. Och vi är fortfarande som en enda stor familj och kommer att fortsätta vara det, säger Tony Persson.

Gefle IF:s klubbdirektör Eva von Schéele-Frid var förstås också med på mötet och hon var lika lättad som alla andra.

– Det känns hemskt bra att vi fick reda ut det här. Nu ser vi bara framåt, säger hon.

LÄKTARBRÅKET: Stökigt i GIF-klacken under Östersundsmatchen – polis fick ingripa

REAKTIONEN: Fansen rasar efter polisinsatsen: "Ska det vara så här har GIF snart inga supportrar kvar"

BESVIKELSEN: Supporterpolisen efter bråket på Gavlevallen: "Jag är oerhört besviken"

FANSENS BREV: Så här tycker Sky Blues om bråket på Gavlevallen: "Vi vill ha en förklaring"

Mer läsning

Annons