Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ekenberg – måltjuven som GIF måste stoppa

En skyttekung kommer till stan.

Han var visserligen petad senast mot Örebro men då kom Marcus Ekenberg in och avgjorde för Mjällby med sitt åttonde mål för säsongen.

Annons

– Vi får väl se om jag startar mot Gefle – men jag har aldrig spelat på Strömvallen tidigare så det skulle vara roligt, säger Marcus.

Mjällby från Listerlandet i Blekinge drog i går efter lunch ut på sin längsta bortaresa i allsvenskan till så nordliga breddgrader som Gävle. Trots över tio år i elitfotbollen har 30-åriga Ekenberg aldrig satt sin fot på Strömvallen.

– Nä, konstigt nog så har det blivit så. Jag vet att jag var avstängd vid ett tillfälle och så har vi väl helt enkelt spelat i olika serier. Vi gick ju upp i allsvenskan i år och Gefle får man väl räkna till ett etablerat lag nu. Det ska i alla fall bli kul med en ny arena och en lördagsmatch med förhoppningsvis mycket folk på läktaren.

Men om han startar bredvid Mostapha El Kabir på topp är inte klart. Tränaren Peter Swärd valde senast att för första gången bänka Mjällbyikonen Ekenberg och startade i stället med Peter Gitselov mot Örebro.

– Lite ovant vad det väl. Men vi får se vad som händer till Geflematchen nu. Det är klart jag vill spela men än har vi inte fått laget presenterat för oss.

Mjällby har som nykomlingar gjort en strong insats och ligger femma i tabellen med 29 poäng – tio före näst jumbon GIF. Men någon kaxighet finns inte hos Ekenberg.

– Vi vet att vi måste prestera varje match. Annars förlorar man mot vilket lag som helst i allsvenskan – så är det bara. Men målsättningen är att försöka vinna och få revansch för förlusten hemma i våras, säger Ekenberg.

Då var laget väldigt besviket på sin insats.

– Så var det ju. Men med distans till det hela måste man också ge beröm till Gefle som gjorde oss riktigt dåliga. Vi vet vad vi måste se upp med. Den gången var det Alexander Gerndt som ställe till det med sina djupledslöpningar och nu är det Jakob Orlov som kommit in och gjort det jättebra.

Att GIF ligger nästjumbo, tio poäng efter Mjällby och där pressen kanske börjar kännas på både spelare och ledare är något som Ekenberg och hans kompisar kanske kan utnyttja.

– Det där känns väl lite som både och. Visst, kanske är det ett pressat läge och det är dessutom hemmamatch som man känner ska vinnas – men det går att vända på det där också att det kommer fram väldigt mycket vilja. Vi får se hur det hela utvecklar sig, avslutar Ekenberg.

Mer läsning

Annons