Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En förlust som kändes – ny skada för Jawo

Helsingborg tog en omdiskuterad 2–0-seger mot GIF i går.

– Jag såg inte om bollen var inne, men de andra säger att den inte var det. Dessutom skulle jag ha haft frispark, sa GIF:s målvakt Mattias Hugosson om 1–0-målet .

Och inte nog med det – Amadou Jawo är nu ännu mer skadad än förr.

Annons

Det allra tråkigaste först.

I 90:e minuten kom händelsen som kan komma att oroa Gefle IF.

Amadou Jawo, som startade matchen på bänken på grund av sin höftskada och kom in efter paus, togs hårt när han skulle passera en motståndare på offensiv planhalva, och blev liggandes.

– Han landade på axeln och han kan ha fått en skada på ledbanden som håller fast nyckelbenet på axeln eller så är nyckelbenet skadat, säger Gefles naprapat Fredrik Wallström.

Jawo åkte direkt till akuten för att röntga axeln och nyckelbenet.

– Han hade väldigt, väldigt ont och kunde inte röra armen som han vill, så därför var det bäst att han fick röntga det direkt, säger Wallström.

Om det är en skada i nyckelbenet eller i leden som håller det på plats väntar ytterligare vila för Jawo – och GIF får fundera på mer än bara 2–0-förlusten och gårdagens förlorade poäng.

Första halvlek var en ljummen historia mellan två reservbetonade lag.

Men i andra halvlek hände det desto mer.

Redan i andra minuten fick Helsingborg en hörna som Christoffer Andersson skruvade in mot mål. Mattias Hugosson gick ut för att boxa bort bollen men Helsingborgs mittback Hannu Patronen gick in hårt i närkampen med Hugosson som föll. Bollen gick mot Jonas Lantto som rensade bort bollen på mållinjen. Trodde Geflespelarna. Men den assisterande domaren var säker på sin sak, bollen var inne, Hugosson skulle inte ha frispark och huvuddomaren blåste för 1–0 till Helsingborg.

– Den assisterande domaren underrättade mig direkt. Så det var inget att fundera på. Vi har kollat igenom dvd:n från matchen nu och vi är överens om att det var mål, säger huvuddomaren Andreas Ekberg som dömde sin första match i allsvenskan.

Gefle ångade på för en kvittering och när Daniel Westlin byttes ut i 60:e minuten och Amadou Jawo kom in hände det grejer.

Jonatan Berg laddade och sköt. Men för sjätte gången den här säsongen satt bollen i ribban och det hjälpte inte att skottet var stenhårt.

Helt plötsligt hände det mycket på Strömvallens konstgräs. Efter Bergs ribbskott kontrade Helsingborg och Rasmus Jönsson sköt. Ett skott som Omar Jawo fick en tå, men bara en tå, på och rensningen förvandlades till en utmärkt passning till Henke Larssons ersättare Andreas Sundin som enkelt petade in bollen bakom en chanslös Hugosson.

Men trots 2–0 fortsatte Gefle sitt enträgna anfallande och 70:e minuten kom nästa situation som fick GIF-publiken att bua åt domaren. Bernard Nyström sköt och bollen tog på en Helsingborgsförsvarares arm.

Straff tyckte vissa, men domaren var än en gång säker på sin sak.

– Bollen tar upp mot armen men jag bedömer det som att det inte är en bestraffningsbar situation, säger domaren Andreas Ekberg bestämt.

 

Mer läsning

Annons