Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En högst oväntad målskytt

/
  • Där i mitten tittar Robin Nilsson fram som en högst oväntat matchhjälte och målskytt för Gefle IF. I den 83:e matchminuten drog han in 1–0 för Gefle IF efter en hörna. Hans första allsvenska mål och hans första för GIF kunde inte ha kommit mer lägligt. Till slut vann F med 2–0.

Plötsligt händer det.
Inte att Gefle IF vinner i fotbollsallsvenskan – för det sker ju i part och minut den här fotbollsvåren. 2–0 hemma mot Häcken var dessutom inte alls oförtjänt.
Men när Robin Nilsson gör sitt första mål för GIF klassar vi det som en skräll.

Annons

– Det gör jag nog själv också. Min huvuduppgift är väl inte att bidra med mål och jag kan inte säga att jag har känt mig särskilt frustrerad att jag inte gjort något tidigare. Men visst var det här härligt förlösande, säger Robin på sin klingande skånska i Gavlevallens inre efteråt.

Matchklockan hade tickat fram till den 83:e minuten när bomben slog ner i Häckenmålisens Christoffer Källqvist kryss. Ditförpassad av han som i princip nästan aldrig skjuter...

– Men nu kunde jag inte låta bli. Bollen kom ut perfekt efter en hörna och jag försökte bara trycka till och träffa mål. Nu studsade den på en Häckenförsvarare och jag hann se att den satt högt upp i hörnet.

Sedan kom jublet, en kort rusch med händerna utsträckta innan hela GIF-laget ville fira tillsammans med den stabila och hårt jobbande mittfältaren.

– Ärligt talat vet jag inte riktigt vad jag tänkte och kände när den satt där. Jag var ganska trött. Men självklart var det befriande för jag tycker vi skulle ha avgjort den här matchen tidigare. Vi hade flera lägen och gjorde en bra match.

Med tre mål i Superettan för Ängelholm, det senaste 2013 och före det 2010, och nu en bit över 50 matcher mållösa matcher i GIF-tröjan var det en högoddsare som slog till.

– Nu är nollan spräckt i alla fall och förhoppningsvis ska det inte ta lika lång tid innan nästa mål kommer, menar Robin.

Gefle spelade sig verkligen till den här segern mot ett skickligt Häcken. På Gavlevallen snabba och härliga matta var det plötsligt ett lika kreativt och spelade GIF som sina motståndare. Det handlade verkligen inte bara om långa bollar från backlinjen eller Hedvall.

– Hade vi spelat så här på Strömvallen hade vi blivit straffat på en gång. Där var det omöjligt att rulla bollen till varandra utan att den hoppade och studsade. Här finns möjligheten och den tar vi. Nu blir det ett mycket mer varierat spel, förklarar Nilsson.

Som när 2–0 kom bara fyra minuter efter ledningsmålet. Ett härligt snabbt passningsspel där Lantto hittade fram till Williams som...

– ...hörde mig ropa efter bollen och passade snett bakåt. Jag kände att deras mittback Lugano tjuvade och det var bara att följa med bollen och dra in den, sa Johan Oremor.

Han är ju en betydligt mer van målskytt än sin lagkamrat. Det här var hans sjunde mål för säsongen och samtidigt GIF:s tredje seger på de fyra senaste matcherna. Ett lysande facit både för Johan och laget.

Men just den här kvällen och matchen blir det Robin Nilssons första allsvenska mål och hans premiärmål även i GIF-tröjan som lyser klarast efteråt.

Mer läsning

Annons