Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En knytnäve som kändes, GIF

I förra hemmamatchen mot Malmö missade han en straff.
Ändå fick Mathias Woxlin nytt förtroende mot Gais i går – och missade på nytt.
– Nästa straff tar jag inte. Det kan jag lova, suckade Woxlin efter 0–0 på Strömvallen.

Annons

Allsvenskan går in i sitt slutskede och Gefle IF behåller sin kvalplats. Men trots att spelet och matchkvalitén inte var värt mer än 0–0, som matchen slutade, så hade GIF ändå en jättemöjlighet att plocka tre extremt viktiga poäng.
I den 75:e minuten spelade Jonas Lantto in bollen mot Amadou Jawo som fick någon meter att gå på inne i straffområdet. Men lätt upphakad av Gais Rickard Ekunde föll Jawo och domaren Martin Ingvarsson pekade på straffpunkten.

Fram stegade Mathias Woxlin, som inte spelade mot Örebro i senaste matchen på grund av skada, och – missade. Gais målvakt Dime Jankulovski kunde enkelt rädda det tama skottet.
– En riktigt usel straff av mig. Eller rättare sagt, alla straffar som inte går i mål är usla, suckade Woxlin som direkt efter missen byttes ut.
– Jag ville själv byta eftersom jag blev lite trött i baksidan av låret. Kanske skulle jag bytt tidigare, funderade Woxlin.


– Nej, det var i löpningarna upp och ned som jag kände av låret. Att skjuta en straff skulle jag klara av och jag kände mig säker på att göra mål.

– Nej, jag är lagets straffskytt. Fast nu kommer jag inte att ta nästa straff, det kan jag lova. Men det var sagt innan att jag skulle skjuta om vi fick straff om jag kände för att göra det.

GIF:s tränare Pelle Olsson avslöjade att han diskuterade frågan med Woxlin innan matchen.
– Ja, vi hade ett snack, jag och Woxlin. Vi hade valt ut en reservskytt utifall att, sa Olsson.
Reservskytten var Daniel Bernhardsson, men han fick inte chansen och Gefle fick nöja sig med 0–0.
Pelle Olsson gillade inte spekulationerna som följde efter matchens slut:
– Jag ångrar inget. Efteråt är det många saker som man som tränare kan känna att man kanske borde gjort annorlunda, men sånt snack känns ju helt meningslöst. Om vi valt en annan straffskytt, och han missat, vad hade alla sagt då?

Mathias Woxlin försökte se nyktert på framtiden:
– Så här är det. Vi har haft fem straffar i år och jag har satt tre stycken av dom. Men vi får gnugga på och skaka av oss det här. Nu har vi AIK på söndag och får ladda om inför den matchen, sa Woxlin lite sådär lagomt klyschigt...

Mer läsning

Annons