Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En man för landslaget

Jens Portin är just nu i finska Eerikkilä – på ett landslagsläger. För första gången får han visa upp sig i A-landslagssammanhang.

– Han vill kolla in spelare som aspirerar på en landslagsplats, säger Gefle IF:s vänsterback.

Annons

Tidigare har han gjort fyra U21-landskamper, men Jens Portin väntar fortfarande på att få spela sin första match med Finlands A-landslag.

Kanske kan den här veckan öka möjligheterna för honom. Portin är nämligen en av elva spelare som för tillfället specialstuderas av förbundskaptenen Mixu Paatelainen på Eerikkilä Idrottsinstitut, cirka tio mil från Helsingfors.

– Det ligger mitt ute i skogen. Lägret startade i tisdags och pågår till och med fredag, säger Portin.

Tillsammans med resten av spelarna ska han försöka imponera på Paatelainen.

– Det är en mindre grupp än vanligt. Han vill titta extra på spelare som gjort framsteg i Finland och Sverige. Jag är den enda vänsterbacken, säger Portin och fortsätter:

– Det känns riktigt fint att få vara med här, det är ju den första landslagssamlingen för mig.

• Kommer du att slå dig in i A-landslaget?

– Alltså, på vänsterbacksplatsen finns det ju spelare som lyckats bra i spanska ligan, det är hård konkurrens. Men så länge man blir kallad finns ju chansen. Det gäller att få spela många matcher med GIF och även vara skadefri, säger Portin.

Han ställer sig tveksam till om han finns med i diskussionen inför Finlands träningslandskamp borta mot EM-klara Danmark den 15 november.

– Det är väldigt svårt att säga, nu är det bara att göra så bra ifrån sig som möjligt.

Lägret inleddes med en match mot det finska U21-landslaget, som också är i Eerikkilä, i tisdags.

– Alla elva är utespelare, så vi lånade en målvakt från U21. Matchen spelades i 3x25 minuter och vi vann med 1–0. Örebros mittfältare Riku Riski gjorde målet och för min del gick det helt okej, berättar Portin.

I går stod två träningspass på programmet, vilket det även blir i dag. Sedan avslutas landslagslägret med ytterligare en match mot U21-gänget i morgon.

– Vi får feedback på olika sätt under lägrets gång och när det är slut kommer tränarstaben att utvärdera våra insatser, säger Jens Portin.

Mer läsning

Annons