Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En ny allsvensk upplevelse väntar för Lantto

/

I sin tionde allsvenska säsong och med långt över 200 allsvenska matcher på meritlitstan är det dags för något nytt.
Tro för den delen inte att Jonas Lantto kommer att byta bort Gefle IF.
– Men jag har aldrig varit i Jönköping och spelat förr. Kul med ett nytt lag och en ny arena, säger Jonas med ett leende inför söndagens match.

Annons

Efter en intensiv start på allsvenskan med tre matcher på en vecka har GIF tagit det lite lugnare. En medveten extra vilodags kastades in för att spelarna skulle få en chans till återhämtning.

– Fysiskt har det varit helt okej för mig i alla fall. Det är mer mentalt då det kan vara jobbigt att ladda om på så kort tid. Lite speciellt är det att börja serien så intensivt. Men nu har vi haft en vecka på oss att ta nya tag, säger GIF:s yttermittfältare.

I onsdags blev det i alla fall en genomgång hur Jönköping agerar och ställer upp i matcherna.

– Det verkar vara ett lurigt lag som inte spelar som något annat lag i den här serien. Det ska bli en spännande upplevelse. Första matchen på naturgräs för säsongen kan också vara lite lurigt och en omställning.

TV: Därför tränar inte GIF på naturgräs inför bortamatchen mot Jönköping

En som däremot har varit i Jönköping och på Stadsparksvallen förut är tränaren Roger Sandberg.

– Jag var där med Hammarby i superettan för några år sedan. En liten men anrik arena där Jönköping är starka och jag vet vad som väntar miljömässigt. Men det är klart att det är ett annat lag nu som vi möter, säger GIF-tränaren.

Ett lag som spöat självaste Malmö FF hemma med 3–2 går det inte heller att underskatta. En nykomling som tagit sex av nio möjliga poäng så här i starten där lånet från Malmö FF Pawel Cibicki gjort tre mål.

– Dom vann ju borta mot Kalmar också och gjorde en okej insats mot Örebro även om det blev förlust där. Vi måste helt klart göra en bra insats för att ha en chans på poäng. En utmaning då Jönköping spelar väldigt annorlunda både försvars- och anfallsmässigt, påpekar GIF-tränaren.

Men Gefle har ju också öppnat helt okej. Den tunga och jobbiga förlusten mot Djurgården, där gästerna avgjorde på den enda övertidsminuten som fanns förra söndagen, är om inte bortglömd så i alla fall lagd åt sidan.

– Så är det med fotbollen ibland. Vi gjorde ju sena mål både mot Helsingborg och Sundsvall. Matcerna avgörs ju ofta i slutskedet och vi hade lite oflyt senast. Men det är bara att ta nya tag, säger Lantto.

Gefle kommer till spel med ordinarie lag – det betyder samma trupp som mot Djurgården. Som vanligt väljer Sandberg dock att inte lämna ut den exakta startelvan.

Jönköping drabbades dock av en riktigt jobbig skadesmäll när målvakten Anton Cajtoft gjorde illa ena knät ordentligt mot Örebro. Både korsband och ledband var trasigt och 22-åringen missar resten av den här säsongen.

LÄS OCKSÅ: Här lyfter Gefle IF:s nye forward – som är i Europa för att göra karriär

Mer läsning

Annons