Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett jobb – sedan är ”Sulan” klar för SIF

Daniel Westlin spelar i Sandvikens IF kommande säsong – förutsatt att klubben fixar ett jobb åt honom.
Samtidigt har SIF blivit av med ett av sina nyförvärv sedan Björn Johansson valt att återvända till Sjötull.

Annons

Daniel Westlin fick inte något nytt kontrakt med allsvenska Gefle IF efter den gångna säsongen. Men i division 2-laget SIF är han varmt välkommen – och det är där han troligen hamnar.

Det enda som krävs är att klubben skaffar ett jobb åt ”Sulan”.

– Ja, det är så Daniel har sagt till mig. Jag kan ha viss förståelse för det, det är inga konstigheter, säger SIF-tränaren Tony Andersson, som hade ett möte med anfallaren i förra veckan.

Hur länge kan ni vänta innan han måste vara i träning med laget?

– För att kunna svara på den frågan måste jag ha lite mer personkännedom om spelaren. En del kan hålla sig i form på egen hand och är snabba med att komma upp i speltempo. Jag känner honom för lite, men hoppas att han brinner för att spela fotboll och själv känner när han har vilat för länge.

När Sporten pratar med ”Sulan” är han fåordig om sin framtid, men hävdar i alla fall att träningsbiten inte är några problem.

– Det löser jag på egen hand, säger han.

SIF behöver i nuläget två eller tre nya spelare, inklusive den eventuella värvningen av Westlin. På backsidan fick klubben ett oväntat basklag när den nyligen värvade Björn Johansson berättade att han vill återvända till division 3-nykomlingen Sjötull.

– Tråkigt när en spelare som vi trodde på inte ger det chansen. Men han kände inte att tiden gick ihop med studierna, säger Tony Andersson.

– Det är ett avbräck. Vi har redan nu en liten trupp och håller på att kolla på lite olika alternativ.

Mer läsning

Annons