Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fakta inför matchen

Örebro SK–Gefle IF Behrn Arena, 19.45 (PPV 19.35)

Annons

GIF-laget: Mattias Hugosson – Ryan Raybould, Thomas Hedlund, Anders Wikström, Daniel Bernhardsson – Yannick Bapupa, Johan Claesson, Youssif Chibsah, Jonas Lantto – Amadou Jawo, Daniel Westlin.

 

Ersättare:

Peter Bergqvist, Andreas Dahlén, Andreas Revahl, Jonathan Hellström, Johannes Ericsson.

 

Läget i lagen

 

Örebro:

Har en riktigt stark formkurva där den senaste förlusten ligger så långt tillbaka i tiden som den 20 juli då Hammarby vann med 1–0. Sedan dess har ÖSK spelat sex raka matcher utan att förlora. Oavgjort borta mot Kalmar och en säker seger (2–0) mot Elfsborg är resultat som imponerar.

 

Inför kvällens match finns det emellertid vissa orosmoln. Det ser aningen tunnt ut på forwardssidan där Roni Porokara är avstängd och nu är också Robin Staaf skadad och missar matchen. Succéförvärvet från i somras har gjort fyra allsvenska mål på kort tid.

– Robin har överbelastat sina ljumskar och kommer troligtvis inte att kunna spela mot Gefle, bekräftar ÖSK:s naprapat Urban Juneholm till Nerikes Allehanda.

Däremot är Eric Bassombeng och Kim Olsen tillbaka. Även Olsen har varit en succé sedan han kom från danska ligan mitt i säsongen.

– Kim fick en smäll i huvudet mot Djurgården men det är ingen fara med honom. Han spelar, säger Juneholm vidare.

Stefan Rodevåg och Stellan Carlsson är alternativ i truppen då Porokara och Staaf saknas.

 

Gefle IF:

Har gått mycket upp och ner på den senaste tiden och har det förtvivlat svårt på bortaplan. På tio bortamatcher har det blivit två oavgjorda och en seger (mot Elfsborg) och endast fem producerade mål.

 

– Matcherna vi vann med 1–0 förra säsongen förlorar vi med 0–1 den här säsongen, men vi tänker inte alls att vi har haft otur eller att oturen skrattar oss i ansiktet. Det gäller att få motståndarna att göra misstag och det har vi inte lyckats lika bra med det här året. Men vi vet att vi är tillräckligt bra för att slå alla lag i serien, säger Pelle Olsson.

Att GIF ska utöka målskörden på bortaplan är svårt, men långt i från omöjligt. Men att GIF nu har anfallarna Alexander Gerndt och Hasse Berggren skadade ökar ju inte direkt Gefles chanser. Även Daniel Theorin och Mattias Woxlin missar matchen. Det positiva är att samtliga är på bättringsvägen och att alla utan Gerndt snart är tillbaka i träning igen.

GIF har ju som bekant spelat en träningmatch under det 16 dagar långa speluppehåll från allsvenskan som laget haft.

– Det var bra att vi fick spela matchen mot Falu. Resultatet och hur vi spelade hade ingen större betydelse, huvudsaken var att vi fick en match i benen till matchen mot Örebro, säger Olsson.

Notera att...

... det var meningen att matchen skulle visas på TV4 Sport men ratades och kommer nu att sändas som ppv. TV4 väljer i stället toppmötet i superettan mellan Assyriska–Örgryte.

... starttiden ligger kvar på 19.45. Alltså 45 minuter senare än normalt vid en kvällsmatch.

... båda lagen saknar två anfallare var. Porokara och Staaf i ÖSK och Gerndt och Berggren i GIF.

... Gefle gjort minst mål av samtliga lag på bortaplan denna säsong. Fem stycken på tio bortamatcher har det blivit hittills.

... Örebro på de fyra senaste hemmamatcherna vunnit över Elfsborg, Göteborg och Sundsvall samt spelat oavgjort mot Hammarby.

Fem senaste

 

Örebro:

 

1/9 Djurgården (b) 0–0

24/8 Elfsborg (h) 2–0

17/8 Kalmar FF (b) 2–2

9/8 IFK Göteborg (h) 4–2

3/8 Trelleborg (b) 3–3

 

GIF:

 

31/8 Malmö FF (h) 1–2

26/8 Helsingborg (h) 3–0

17/8 Djurgården (b) 0–2

12/8 IFK Norrköping (b) 1–2

3/8 Halmstad (h) 4–0

Mer läsning

Annons