Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Får vi be om en repris i kväll, ”Jossa”?

Johannes Ericsson är tillbaka där han hör hemma. Nu vill han göra en favorit i repris på Borås Arena. – Det är klart att jag kommer ihåg mitt mål från i fjol, säger innermittfältaren inför GIF:s bortamöte med Elfsborg i kväll.

Annons

När Anders Wikström var borta på grund av skada fick innermittfältaren Johannes Ericsson vikariera som mittback. Han har definitivt inte gjort bort sig bredvid Thomas Hedlund, men om han får välja finns det inget tvivel.

– Jag har varit mittfältare i alla år och det är där jag känner mig som mest hemma, säger Johannes från bussen på väg till Borås.

Efter värvningen av Malmös mittback Daniel Theorin ändrades förutsättningarna och Johannes har återgått till sin vanliga position. Av gårdagens träning att döma kommer han att göra Yussif Chibsah sällskap på innermittfältet mot Elfsborg i kväll.

– Nu har jag ju spelat mittback ett tag och det har känts bra. Men samtidigt har jag mer rutin från mittfältsspelet. Det känns skönt att ha det att luta sig emot, säger Johannes.

Förra säsongen möttes Elfsborg och Gefle på Borås Arena i den tredje omgången. Johannes gjorde ledningsmålet för GIF i den 25:e minuten.

– Det var på en frispark och jag nicktouchade in bollen i bortre hörnet. Elfsborg tryckte sedan på och vi försvarade oss så gott det gick. Till slut fick de ändå in kvitteringen, berättar Johannes.

Stefan Ishizaki satte 1–1 i den 82:a minuten. Gefle var sedan inte långt ifrån att göra ett segermål.

– Det kändes surt att deras mål kom så sent, säger Johannes.

Hittills i år har Elfsborg släppt in ynka tre mål på tolv matcher i allsvenskan. Målskillnaden 16–3 är hyfsat imponerande...

– Elfsborg verkar vara i väldigt bra form. Det blir en utmaning att försöka få stopp på deras framgångar. Snart måste vi börja plocka poäng.

Du vet hur man får hål på Elfsborg?

 

– Jag vet inte om det finns nåt sätt som är lättare än andra. Framför allt måste vi fokusera på hur vi ska spela. Det är bara att försöka jobba med det vi tror på.

På fredag fyller Johannes Ericsson 32 år och han medger att det skulle smaka fint med en trepoängare mot serietvåan.

– Absolut. Det skulle vara en fin födelsedagspresent. Jag hoppas att det vänder för oss så snart som möjligt.

Kanske kan GIF få en extra skjuts framåt av den statistik som laget har med sig i bagaget. I fjol blev det alltså 1–1 mellan lagen på Borås Arena och 2006 vann Gefle med 1–0 efter mål av Yannick Bapupa. Laget spelade då med en man mindre under hela andra halvlek.

Hemma på Strömvallen blev det oavgjort både i fjol och 2006.

– Jag hoppas att vi fortsätter göra bra resultat mot Elfsborg, avslutar Johannes Ericsson.

Mer läsning

Annons