Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Först drömmål mot AIK – sedan landslagsuppdrag för Gefle-forwarden

/
  • Robin Nilsson och hans Gefle spelade 1–1 borta mot AIK. Ett viktigt och bra resultat då den här försäsongen annars inte har varit särskilt bra. Simon Skrabb var målskytt för GIF med ett riktigt läckert avslut.

Först klämde han in en vänsterkanon i krysset och sedan blev det direkt till Arlanda för vidare transport till landslagsuppdrag med Finland.
Gefle IF:s nyförvärv Simon Skrabb är het just nu.
– Det var riktigt skönt att få ett bra resultat och en fin lagprestation med sig, summerade Simon 1–1 på Skytteholm mot AIK.

Annons

TV: Stisse Åberg: Mer bestämt, mer fokus – och så härligt med grabben Skrabb

Det har ju gått lite knackigt för GIF den här försäsongen. Det har hackat både här och där framför allt försvarsspelet har brustit. Dessutom kan det läggas till både skador och sjukdomar som har stört ganska rejält. Men den lilla liraren Skrabb har ändå imponerat redan från första stund.

Mot AIK var han väldigt vass, rapp och alert den timme han spelade innan Dioh Williams bytte av honom.

– Jag ska iväg med Finlands U21-landslag och spela mot Polen på onsdag som en förberedelse för kommande EM-kval. Nu blir jag avsläppt på Arlanda på hemvägen. Därför räckte det med 60 minuters spel, sa Simon med ett skratt.

Han kommer att bli viktig för Gefle den här säsongen. Förmodligen som toppforward – en position han startade i bredvid Johan Oremo mot AIK. Med sin rörlighet och fina teknik var han ett ständigt hot mot hemmalagets namnkunniga fyrbackslinje som liknade ett allsvenskt startalternativ.

– Jag hade några vassa chanser och skulle ju ha minst ett mål till. Den skulle ha suttit i bortre hörnet, sa Skrabb.

Han tänkte då på den jättechans han hade i en väldigt snabb GIF-omställning. Sista passningen nådde finländaren som drog på ett riktigt hårt skott som dock gick mitt på AIK-målvakten Oscar Linnér som kunde göra en fotparad.

I stället var det AIK som tog ledningen när Denni Avdic slog in en retur som Emil Hedvall var tvungen att lämna. I förspelet där halkade mittbacken Anton Lans oturligt – men det var också en av få chanser som hemmalaget skapade.

Men Skrabb fick sin revansch. Det tog bara sju minuter efter AIK:s ledningsmål så slog han till med något av ett drömmål.

– Bollen damp ner precis framför fötterna och det var bara att ta några steg framåt och dra till. Det satt rätt fint, log Skrabb som vann titeln Årets mål ifjol med sin skorpionfullträff för Åtvidaberg mot just Gefle IF.

Halvtidsresultatet stod sig matchen ut och även om det här bara var en träningsmatch märktes det att resultatet var viktigt.

– Det hade varit otroligt surt att förlora i slutskedet. Att få 1–1 mot AIK var jäkligt viktigt och det här var definitivt ytterligare ett steg framåt. Bitarna är på väg att klicka i rätt bra nu. Det är skönt, avslutade Skrabb.

Tränaren Roger Sandberg var inne på samma sak när han summerade matchen.

– AIK skapade inte mycket på oss och det var riktigt skönt att vi inte dippade alls den här gången. Det var stabilt rätt över 90 minuter – precis det vi vill se. Då blev anfallsspelet också helt okej och vi hade bra chanser att vinna det här också.

I försvaret var nye Joshua Nadeau bra först som mittback och sedan som högerback sista kvarten när Martin Rauschenberg kom in.

– Nu hoppas vi på en till bra träningsvecka innan genrepet mot Sirius på annandag påsk. Lite synd att Simon Skrabb och Dioh Williams båda är borta för landslagsspel i veckan. Men vi kör på och det här visade verkligen att det går åt rätt håll, sa Sandberg avslutningsvis.

LÄS MER: Så här så direktrapporten AIK–Gefle IF ut

Mer läsning

Annons