Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första gången för Hedvall – på flera sätt

/

Första gången på Gavlevallen är det för alla GIF:are.
Men för Emil Hedvall är det första gången mot Giffarna Sundsvall också.
– Hoppas vi kan behålla sviten, säger målvakten inför den stora premiären.

Annons

Nån träningsmatch mot GIF Sundsvall kan han kanske ha gjort, Emil Hedvall, men under åren i GIF har han inte spelat nån seriematch mot Sundsvall.

De åtta som spelats sedan 2005 – sex allsvenska och två kvalmatcher som slutat med sex segrar och två oavgjorda – har Mattias Hugosson tagit hand om.

Men nu, när Gavlevallen ska invigas samtidigt, är det Emil Hedvalls tur att stå i centrum.

– Bra att jag rakat mig, säger han när Sporten ska plåta honom vid en av de nya målburarna efter sista träningen innan match.

– Det är bara att hoppas att vår fina statistik mot Sundsvall håller i sig. Jag känner ändå att jag har den rätta känslan, jag har ju suttit på bänken i de där matcherna i alla fall.

GIF har tränat en vecka på Gavlevallen nu – och Hedvall är mer än positiv.

– Först och främst så kan man ju slänga sig hur som helst utan att få ont, det är den största fördelen för mig, säger han.

– Underlaget på Strömvallen var så hårt att man alltid hade sår nånstans på kroppen. Och ofta slog man upp dem eftersom man landade på samma ställe. Man har lärt sig att bita ihop och vant sig vid ha ont nån timme varje dag.

Nu kastar sig Hedvall obekymrat och mer än gärna.

Och tycker ni GIF-målvakten är skicklig med fötterna kommer han att bli ännu skickligare nu.

– Tillslaget på bollen blir helt annorlunda, det känns extra tydligt på insparkar. Nu behöver man inte göra mycket mer än att sätta dit foten.

Beter sig bollen annorlunda vid skott?

– Jag har inte märkt av nåt särskilt ännu. Den kan möjligen glida lite extra och röra sig lite i sidled när den kommer efter marken. Man får hålla koll på det.

Kommer det att bli annorlunda fotboll från er sida direkt?

– Det är svårt att säga, det får visa sig. Man har ju märkt att spelet blir annorlunda när vi spelat på liknande underlag på bortaplan, på Tele2 till exempel. Men det kanske beror på att dom använder en annan typ av boll, eller att dom vattnar så mycket.

Känner ni er hemma här redan nu?

– Jadå, men mest känns det overkligt. Från en dag till en annan är man plötsligt i den här miljön. Det är faktiskt svårt att förstå. Man är helt lyrisk!

Sånt kanske också kan ge en effekt?

– Visst, det får man mycket gratis av.

Hur tror du stämningen på Gavlevallen blir?

– Den blir ju grym, inte minst under den här matchen. Det är bra akustik här inne, det har vi redan märkt under träningarna. Det ska bli skitkul det här.

Mer läsning

Annons