Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Från Abu Dhabi till Portugal för GIF-tränaren

/
  • Gefle IF:s tränare Roger Sandberg kom hem från Abu Dhabi på fredagen – bara för att packa om inför GIF:s träningsläger i Portugal.

På fredagseftermiddagen kom Gefle IF:s tränare Roger Sandberg hem från Abu Dhabi.
Då var det bara att packa om – för en veckas träningsläger i Portugal.
– Eftersom vi ska möta Stuttgart blir det naturligt att nöta försvarsspel, säger GIF-tränaren inför lördagens tidiga avresa.

Annons

Tillsammans med nio andra allsvenska tränare var Roger Sandberg på plats under landslagets januariturné i Förenade Arabemiraten den här veckan.

Med anledning av det svaga landslagsåret 2014 samlades förbundskaptener, merparten av de allsvenska tränarna samt scouter för att diskutera svensk fotbolls utveckling under tre dagar.

A-landslagets förbundskapten Erik Hamrén, U21-landslagets förbundskapten Håkan Ericson samt allsvenska tränarna Magnus Haglund och Åge Hareide höll föreläsningar i samband med vistelsen i Abu Dhabi – vilken även Gefle IF:s tränare Roger Sandberg gjorde.

– Jag berättade om studiebesöket jag gjorde hos Fiorentina och tränaren Vincenzo Montella. Jag delade med mig av mina reflektioner kring hur dom tränar och så vidare, säger Sandberg, som kom hem till Stockholm på fredagseftermiddagen.

Och då var det bara att ladda batterierna inför nästa flygresa. Runt åttatiden på lördagsmorgonen lyfter Gefle IF mot Portugal för en veckas träningsläger i Algarvetrakten.

Och som Sporten tidigare har berättat ska GIF även möta Bundesligalaget Stuttgart i en träningsmatch på torsdag.

– Egentligen var vi inställda på att inte spela någon match, eftersom vi vill vara försiktiga rent fysiskt med tanke på att vi bara har tränat i två veckor. Men så dök den här möjligheten upp och då kände vi att vi måste ta den. I det långa loppet är det väldigt givande att möta ett lag från Bundesliga, säger Roger Sandberg om Stuttgarts önskan att möta GIF.

– Det ska bli väldigt spännande. Samtidigt är vi medvetna om att vi inte är i vår bästa form, medan dom är långt framme i sina förberedelser inför omstarten i Bundesliga.

I och med den hastigt inplanerade träningsmatchen räknar Roger Sandberg med att mest kraft kommer att läggas på försvarsspelet under träningslägret – i alla fall inför mötet med Stuttgart.

– Indikationerna jag har fått är att dom kommer att spela med sitt A-lag, men oavsett vilket kommer det att vara riktigt hög klass, säger Sandberg och fortsätter:

– Därför blir det naturligt att mestadels inrikta sig på försvarsspel inför matchen, vilket passar oss rätt bra. Det vore naivt att tro att vi ska nöta anfallsspel innan en match mot Stuttgart.

Mer läsning

Annons