Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frempong valde GIF före Watford

För en månad sedan var han aktuell för den engelska division 1-klubben Watford.

I går skrev Örebro SK:s snabba ytterforward James Frempong på för Gefle IF.

– Det stämmer att jag var i London på två besök men när Gefle hörde av sig och ville skriva kontrakt kändes det helt rätt för mig, säger James.

Annons

Han fyller 21 år i januari och har i hela sitt fotbollsliv spelat för Örebro SK. Först i ungdomslagen och sedan upp till den allsvenska truppen där också tio pojk- och sju juniorlandskamper får läggas på meritlistan.

– Den här säsongen har jag spelat i några cupmatcher och suttit en del på bänken men inte spelat i allsvenskan. Jag har väl själv känt att jag måste få en nytändning, byta miljö och lag. I Örebro hade jag kört fast och det var en tuff konkurrenssituation i laget där Roni Porokara spelade väldigt bra på den plats jag kunde utmana om.

ÖSK erbjöd inte heller något nytt kontrakt och James själv hade några riktigt seriösa förfrågningar att jobba mot. Bland annat det från premiership-laget Watford.

– Jag var där i oktober och dom var riktigt positiva. Jag blev inbjuden en andra gång för några veckor sedan och både tränade och spelade en match. Men sedan jag kom hem igen har jag inte hört någonting mer.

Då hörde GIF av sig och James var här i början av veckan – dels för att träna men även för att skaffa sig ett eget intryck av stan och föreningen. Sedan gick allting fort och i går undertecknades ett tvåårskontrakt.

– Allting kändes väldigt bra när jag var i Gävle och jag bestämde mig ganska snabbt. Jag har haft Urban Hammar som tränare både i talanggruppen i ÖSK och även i A-laget. Det var väl inte alls det som avgjorde men visst är det en trygghet att ha någon man känner i omgivningen, säger James.

En annan faktor som tilltalar är Gefles förmåga att ta hand om och utveckla unga spelare som inte riktigt lyckats eller fått chansen hos andra lag.

– Jag gillar verkligen det sättet och självklart sneglar man på namn som Oremo och Jawo som fått chansen och slagit igenom. Jag hoppas på en liknande utveckling för egen och det är upp till mig att visa det nu. Det ska i alla fal bli väldigt spännande.

Han säger att han trivs allra bäst ute på en kant och hans styrkor är snabbheten, han är inte rädd för att utmana sina motståndare och han jobbar hårt.

Det får han nu chansen att visa i GIF de kommande två säsongerna.

– Jag ska tillbaka och titta på lägenhet nästa vecka och sedan hoppas jag vara installerad när träningarna börjar igen i januari. Jag ser jättemycket fram emot det här, avslutar Frempong.

Gefle IF är förstås belåtet över att det fjärde nyförvärvet till nästa säsong har skrivit på.

– James Frempong är en kvick och teknisk vänsterfotad spelare som gärna utmanar sina motståndare och verkligen sätter sin back i arbete, säger Urban Hammar till Gefles hemsida.

 

Mer läsning

Annons