Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gäster med gester är inte mitt favoritprogram

/

Malmö gick till slut inte att rubba.
Gefle IF försökte faktiskt, mer än så också – men Malmö gjorde 2–1 bara minuterna efter GIF:s sköna kvitteringsmål.
Sedan fortsatte Malmöspelarna att falla och gnälla, och falla och gnälla.

Annons

GIF-tränaren Roger Sandberg fick ihop anletsdragen ordentligt, och vägde orden ordentligt – men var mycket besviken på domaren Johan Hamlins insats.

Dålig förlorare?

Roger Sandberg?

Inte!

Men även om Gavlevallen är betongbländande ny, så är det verkligen intressant att se de stora lagen komma till Gävle och vad som händer – och allt är som på den gamla goda tiden.

Malmö fick hörnorna med sig, fast det inte en var hörnor. Malmöspelarna föll och fick frisparkar, medan GIF-spelarna stod upp och blev utan.

Det finns naturligtvis några procent av proffsig smarthet i allt det här också – alltså hur man klarar sig på högsta nivå och på viss internationell nivå.

Ibland kan jag bli lite lätt illamående av sånt här – gäster med gester har aldrig varit mitt favoritprogram.

Men det gäller förstås att få domsluten med sig.

Det fick Malmö.

Men man fick också en tuffare match än det såg ut efter första halvlek då Malmö dominerade och med enorm skicklighet fixade 1–0-ledning efter tre tunga skott där det sista från Erdal Rakip innebar den 19-åriga talangens första allsvenska mål.

GIF?

Motståndet var bra. Därför blev det aldrig någon fart i anfallsspelet, som stannade upp och till slut rann ut i några halvchanser av lägre nivå.

Och framtiden var väl ungefär den här; antingen skulle Malmö göra ett tidigt 2–0-mål och punktera hela arenan – eller bara rulla av matchen och rulla hem och klättra uppåt i tabellen efter några snedsteg.

GIF gjorde dock mer av det än jag trodde. Det var inte samma anfallsspel som vi sett i de andra hemmamatcherna på Gavlevallen, och det hängde både ihop med motståndet och att Dioh Williams blev skadad i samband med Malmös mål.

Men GIF malde på, och till slut började man hota ordentligt när man valde nya alternativ. Och mitt en stentuff match syntes ändå den bollsäkerhet som har uppstått i laget.

Målet kom dock ungefär som alla skyfallen under tisdagen – men var riktigt snyggt.

Och det var också så typiskt att Johan Bertilsson, han som ibland inte är med i matcherna, var den som rusade så rätt och smart på Portins ännu läckrare genomskärare.

Malmös omedelbara svar var det omvända – riktigt styggt. Efter en hörna lyftes bollen tillbaka in i GIF:s straffområde och backen Erik Johansson knäade in segermålet.

Därmed rök GIF-nollan hemma på Gavlevallen.

Det gör inget.

Spelet, målen och attityden är det som jag tar med mig ändå till nästa hemmamatch mot Hammarby sjätte juli.

Mer läsning

Annons