Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gefle IF-backen får speltid i U21-matchen mot Hammarby – "Ska nog spela en halvtimme eller så"

Simen Rafn, som skadade sig innan han kom till Gävle, har tränat rehab sedan sin operation i januari. Nu är högerbacken redo för att komma in i matchtempot igen, och han gör det i U21. – Det är spänt, men det blir jätteroligt, säger Rafn.

Annons

Full fart på torsdagens träning.

I november 2015 värvade Gefle IF den norske backen Simen Rafn från Fredrikstad i norska division ett. Men innan norrmannen ens hann börja träna med laget skadade han sitt knä hemma i Fredrikstad och fick skickas på en magnetröntgen efter att Gefle IF misstänkte att det var mer är bara en liten skada.

LÄS MER: Chockbeskedet: Gefle IF:s nya högerback svårt skadad

Då kom beskedet att korsbandet i knäet var nästan helt av och han blev tvungen att opereras, någonting som väntades sätta honom ur spel i 6-8 månader. Rafn opererades i januari och har sedan dess mestadels fått träna rehab och styrketräning. Men nu har han, sedan cirka en månad tillbaka, också tränat fotboll med resten av laget.

LÄS MER: Äntligen ett positivt Gefle IF-besked

– Det blev ju en tråkig start här, men det är skönt att vara igång med full träning istället för att bara gymma. Det är roligare också att få vara med resten av laget, säger han.

Återhämtningen och rehabträningen har gått bättre än han, och läkarna, hade väntat sig. Från början beräknades han vara redo för fotboll i augusti eller september, men det har alltså gått så pass bra att han redan är tillbaka på fotbollsplanen igen.

– Planen var väl att vara tillbaka i höst, men nu har jag tränat för fullt hela juli så det har gått mycket bättre än jag hade trott. Det har varit positivt hela vägen och jag har inte haft några bakslag alls.

Backen ska nu också in och prova på matchtempot när U21-laget möter tabelltrean Hammarby på hemmaplan under måndagen.

– Det är spänt, men det blir jätteroligt. Jag har inte spelat match sedan november och vi får se lite hur det känns, men det blir kul även om det bara blir fem minuters spel, säger Rafn.

A-lagets tränare Thomas Andersson ser positivt på den utveckling Rafn har haft efter skadan.

– Det har ju gått väldigt bra och han har varit med och tränat nästan regelbundet ett bra tag nu, säger Andersson.

– Det är glädjande att det går bättre och att han snart är redo för att spela match igen. Han ska nog spela en halvtimme eller så i U21-matchen och sedan får man fortsätta bygga från det så att han blir redo för att spela 90 minuter.

Mer läsning

Annons