Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gefle IF byter färg igen

Dräktfrågan i Gefle IF är fortfarande en het potatis. I går fick den en ny vändning.
GIF skickade ut ett pressmeddelande om att föreningen återgår till sitt ursprungliga beslut – vita tröjor, marinblå shorts och vita strumpor – utan att supporterklubben Sky Blues fått ge sin syn på saken.
– Det är illa. Vi fick inte veta nånting om det här, säger Sky Blues ordförande Eric Stefansson.

Annons

När Gefle IF Fotbollförening från och med årsskiftet blev en fristående förening inom Gefle IF:s allians, ville man markera den organisatoriska självständigheten med att bland annat återta färgerna i sitt klubbmärke.

Från en del håll riktades missnöje mot att föreningen övergett den himmelsblå färgen, medan andra tyckte att den nya dräkten var läcker.

De starka reaktionerna från vissa håll resulterade i att GIF beställde ljusblå shorts av Umbro, för att se hur de gick ihop med den vita tröjan.

I går skickade GIF ut ett pressmeddelande som förklarade att föreningen nu går tillbaka till det ursprungliga beslutet, nämligen vita tröjor, marinblå shorts och vita strumpor.

”Spelarna i A-truppen, samt tränare, ledare och andra involverade i Gefle IF:s fotbollsverksamhet fann dressen, med den nuvarande vita tröjan och de beställda ljusblå byxorna, oharmonisk. Den samfällda uppfattningen inom GIF är att matchdräkten ska vara en harmonierande och samfälld helhet”, gick att läsa i pressmeddelandet.

Dessa rader gör Eric Stefansson både upprörd och besviken.

– Det är illa. Andra involverade? Vi har inte fått veta nånting. Vi har tydligen ingenting med skiten att göra, säger Eric när Sporten når honom vid 17-tiden.

Via Sporten hade han då precis läst om GIF:s beslut att byta byxor en gång till.

Vid 19-tiden i går kväll hade Sky Blues ett extra möte, där man tog upp frågan.

– Att alla har varit involverade stämmer ju inte. Vi accepterar inte att Gefle IF inte för en dialog med oss. Jag pratade med Leif Lindstrand (GIF:s ordförande) och han trodde att vi hade fått ge våra synpunkter. Men vi har inte fått säga nånting, säger Eric Stefansson.

Sky Blues och Gefle IF har nu kommit överens om att träffas för att ta upp problemet. ”På grund av att Gefle IF:s matchdress ändras igen och frångår den ljusblå färgen har Sky Blues styrelse haft ett extra möte. Då vi inte kan acceptera att man frångår mer än 110 års tradition kommer Sky Blues styrelse inom kort träffa Gefle IF:s styrelse och diskutera frågan”, skriver Sky Blues på sin hemsida.

Kärnfrågan på det kommande mötet kommer nog dock att handla om den bristfälliga kommunikationen.

– Det här var en kommunikationsmiss från vår sida. Sky Blues skulle givetvis ha blivit informerade innan pressmeddelandet gick ut. Det var inte medvetet och det är ingen enskild person det beror på. Föreningen har hanterat det klantigt, säger GIF:s ordförande Leif Lindstrand uppriktigt.

Han har full förståelse för Stefanssons reaktion.

– Det är klart att han blir förbannad, han har all rätt att reagera. Det är viktigt att supporterklubben får uttrycka sina synpunkter innan ett beslut i föreningen fattas.

Lindstrand välkomnar det kommande mötet.

– Vi måste undvika såna här saker i framtiden, och eftersom det uppenbarligen inte fungerar just nu är det bra att det här mötet blir av, säger Lindstrand.

Mer läsning

Annons