Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gefle IF en vinnare– tack vare Skutskär

Gefle IF vann premiären i damtrean mot Högbo med 2–0 (1–0). Men det hade inte gått utan hjälp från – Skutskär.
Låter det märkligt så kommer förklaringen här.

Annons

För en knapp månad sedan gick Gefle IF:s damtränare Örjan Persson och våndades över att det inte fanns tillräckligt med spelare för att få ihop ett slagkraftigt lag till säsongen i trean.

– Vi var i valet och kvalet om vi skulle dra oss ur, berättar han.

Men i samma veva fick han veta att Skutskär hade samma problem, men att läget där var ännu värre, och klubben tvingades lämna återbud och dra sig ur årets seriespel.

– Jag ringde runt och kollade och vi fick både ledare, materialare och tio stycken spelare. Det blev en skitbra lösning för bägge parter, förklarar Örjan Persson.

Från att knappt ha en startelva har han nu hela 27 spelare att jobba med och det blev en lyckad start. För även om det var Högbo som hade mest boll, så skapade gästerna inte så många farligheter framåt.

– Nej, de tryckte ju på en del. Men jag tror inte att de hade en enda riktig målchans och det såg våra mittbackar Sara Skantz och Louise Andersson och centrala mittfältare Hanna Lundqvist till att stoppa, berömde GIF-tränaren.

Första halvlek var dock relativt jämn rent spelmässigt och Gefles ledningsmål strax innan paus var lite slumpartad. Högbos målvakt tappade en lång frispark som Fanny Lundmark petade in returen på.

Och när Högbo tryckte upp alltfler spelare och försökte skapa ytor och lägen för en kvittering slog Gefle till och utökade ledningen i en kontringsattack genom Elin Svensson.

Men skämdes över segern trots det mindre bollinnehavet gjorde inte GIF-tränaren Persson.

– Nej, nej. Det skulle jag aldrig göra över en seger. Tjejerna har bara tränat tillsammans i tre veckor sedan vi slog ihop och att då få vinna med 2–0 känns förstås jättebra.

– Och ett lag som Högbo ska vi slå för längre fram kommer det svårare matcher mot lag som Valbo och IFK Gävle, slog Örjan Persson fast.

Mer läsning

Annons