Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gefle IF faller och faller

En trist fas har utvecklats till ett ras.

0–12 på de fyra senaste matcherna är ingen vacker läsning.

– Ingen lider mer än vad vi gör, säger Andreas Dahlén efter 0–3 mot Malmö FF.

Annons

Gefle IF kan i dag glädja sig åt den poängskörd (31) laget faktiskt skrapat ihop den här säsongen.

Men i går fanns inte mycket att hurra över. GIF svarade för ännu ett bottennapp då Malmö FF gästade Strömvallen, och laget befinner sig nu på tionde plats i tabellen.

Yannick Bapupa och Andreas Dahlén var tillbaka efter skada, men det hjälpte inte det minsta.

– Det var ju en månad sen senast, så det var kul att vara tillbaka. Men just nu känns det inget vidare, säger Dahlén i spelarkorridoren efter matchen.

MFF kontrollerade matchen från första till sista minuten och GIF hade inte ett avslut på mål förrän en kvart in på andra halvlek, då Jonas Lantto fick iväg ett skott.

– Det här var verkligen ingen bra match från vår sida. Malmö var klart bättre än oss, säger Dahlén.

MFF:s anfallare Edward Ofere har gjort sex mål i årets allsvenska, och alla har kommit i de tre senaste matcherna. I går gjorde han matchens två första mål.

Vid 2–0-målet försökte Dahlén förhindra Daniel Larsson från att avancera i straffområdet, men det gick inget vidare.

– Där hade vi otur. Vi är ett lag i motgång just nu och Malmö har en fruktansvärd medgång. Det blir lätt att man hänger med huvudena när det går emot i flera matcher i rad.

– Från sidan kanske det ser ut som att vi inte har rätt inställning, men till den här matchen var alla spelare väldigt laddade. När de får 2–0 blir det jobbigt. Och när det blir 3–0 är det god natt.

– Före segern mot Brommapojkarna hade Elfsborg 2–11 i målskillnad på de tre senaste omgångarna. Alla lag hamnar i svackor. Vi måste försöka ta oss ur det här så fort som möjligt. Det är inte inställningen det är fel på. Vi försöker att pusha varandra. Det är ingen som lider mer än vad vi gör just nu, eller – okej – supportrarna då kanske. Nästa gång vi vinner kommer vi att bli jävligt glada.

– Det kändes helt okej. Jag hade inga problem med Molins (Guillermo), han gick bara förbi mig en gång. Sista 20-25 minuterna blev jag rätt trött.

Dahlén är noga med att påpeka att GIF fortfarande har en viktig sak att kriga för:

– Vi har chansen att nå vår bästa placering i allsvenskan någonsin. Det är värt att jobba för att nå dit.

Yannick Bapupa:

– Vi måste jobba hårt för att börja vinna igen. Vi kan bara göra det tillsammans. Allsvenskan är en lång serie och det är lätt att hamna i en sån här situation. Vi pratar i laget om att vi måste försöka fokusera på de positiva sakerna.

– Nej, jag kunde fokusera på spelet hela matchen. Det var inga problem.

 

Mer läsning

Annons