Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gefle IF körde två pass och Ryan kände ingen smärta

Sent i måndagskväll anlände Gefle IF till idylliska El Montanya några mil norr om Barcelona. I går genomförde laget två tuffa träningspass på en grön men något hård gräsplan uppe bland bergen i den del av Spanien som tillhör Katalonien.
– Fokus i dag låg på anfallsspelet och som du såg så var det riktigt bra spel och högt tempo, säger nye tränaren Urban Hammar.

Annons

Förutom att Hasse Berggren tvingades lämna återbud till det andra av gårdagens två träningspass på grund av en lättare förkylning så fanns alla 22 GIF-spelare på plats när träningslägret utanför Barcelona tog sin början i går.

Mest glädjande var, förutom det vackra vädret och det tempostarka spelet, att Gefles amerikanske ytterback Ryan Raybould deltog fullt ut i träningen.

– Jätteskönt att kunna vara med igen. Jag har inte kunnat träna fotboll på några veckor och har förstås tappat rätt mycket i kondition, säger Raybould.

Innan avresan till Spanien genomgick han en undersökning av sitt sargade vänsterknä på Sophiahemmets idrottsklinik i Stockholm och svaret kom under gårdagen.

– Ryan har haft ont i sitt knä sedan i november egentligen. Och den första diagnosen löd att han hade en förändring på brosket, men nu har vi fått veta att han lider av ett så kallat hopparknä, säger Fredrik Wallström, naprapat i GIF:s medicinska team.

– Nja, det är ju helt olika typer av skador och nu får han köra en annan typ av rehabträning med andra övningar. Det som nu konstaterats är att han har en irritation på knäskålsenan, förklarar Wallström.

Innan GIF och Raybould fick det senaste utlåtandet har man inte vågat låta honom träna fotboll fullt ut.

Men nu ska det inte vara någon fara utan enbart hans egen smärta som säger stopp. Och efter gårdagens andra pass var det en glad amerikan som Sporten pratade med.

– Nu vet vi vad det är för skada och då vet vi också vad jag kan göra och hur mycket jag kan träna. Just nu känns det bara bra. Jag kände inte av någon smärta, sa Ryan Raybould i går kväll.

 

Mer läsning

Annons