Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gefle IF kräver ett snabbt besked av Chibsah

Testspelarna trängs på Strömvallen.

I dag kommer två till.

Nu sätter GIF press på Yussif Chibsah.

– Det är klart vi vill ha besked hur det blir, säger tränaren Urban Hammar.

Annons

En brasilianare, två tanzanier, en norrman, en jättetalang från Vasalund – och från och med i dag en svensk mittfältare som spelat på division 1-nivå.

Spelarna står på kö för en plats i GIF-truppen. Då kräver GIF-ledningen ett snabbt svar från Yussif Chibsah – ska du vara kvar eller inte?

– Vi har inte hur mycket tid som helst på oss. Vi måste få veta hur han tänker göra. Han har ett ansvar själv i den här situationen också, säger Urban Hammar.

GIF-tränarna tog ett långt enskilt snack med Chibsah mitt på planen efter tisdagsträningen, men beskedet dröjer ytterligare.

– Han har en agent som inte är närvarande och som representerar många spelare. En fråga som ställs kan ta fyra veckor att svara på. Den tiden har vi inte riktigt, säger Urban Hammar.

Yussif Chibsah har förståelse för GIF:s situation.

– Jag vet att dom måste få veta hur det blir för mig. Men just nu vet jag inte, jag väntar själv på information från min agent, säger Chibsah till Sporten.

GIF betar av provspelare enligt rena löpande band-metoden, två nya kommer i dag varav division 1-svensken är en.

– Den andra är en spelare från en lägre division, säger sportchef Pelle Olsson.

Samma agentfirma som förmedlat Tainan Dias har sedan tidigare arbetat för att få två andra spelare till GIF för provspel. I bägge de fallen har papperskrångel gjort att de inte kommit, och det är i dag osäkert om det blir något överhuvudtaget.

– Visumfrågorna tar en enorm tid. Därför underlättar det om vi vet hur det blir med Chibsah, säger Urban Hammar.

– Hittar vi inte det vi söker kan det bli aktuellt att testa spelare i januari och februari också. Det har vi gjort förr, men vill gärna undvika det nu. Det är egentligen för sent, säger Pelle Olsson.

Vad säger du om de spelare ni testat hittills?

– Brassen har vi av naturliga skäl inte hunnit bedöma, men de andra fyra som tränar här nu har alla gjort bra ifrån sig.

De tränar med GIF just nu

- Tainan Dias, mf, Brasilien

- Haruna Moshi, mf/anf, Tanzania

- Joseph Kaniki, mf, Tanzania

- Öjvind Gram, mf, Norge

- Sebastian Senatore, b, Vasalund

Mer läsning

Annons