Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gefle IF ligger sist på varningslistan

Inga utvisningar och med sina 21 varningar har Gefle klart minst varningar i årets Allsvenska.

Annons

Laget har också 0–13 i målskillnad på de fem senaste matcherna, men Urban Hammar tror inte att GIF är ”för snälla”.
– Jag tror absolut inte att vi skulle vinna fler matcher av att spela ”tuffare” och dra på oss fler varningar.

I dag möts två av allsvenskans minst varnade lag. Gefle har absolut minst varningar med 21 gula kort och näst därefter kommer Halmstad med sina 28. Men något ”snällt” spel tror inte Urban Hammar på i dag när tabelltolvan Halmstad gästar Strömvallen.

– Jag vill inte säga att vi spelar för snällt eller för mesigt. Vi spelar som vi vill och som vi har tänkt, säger Gefles tränare Urban Hammar.

– Jag förstår att vissa kanske vill försöka koppla ihop de dåliga resultaten med att vi skulle vara ”för snälla” eller mesiga men så ser jag det inte. Att vi har få varningar tycker jag är positivt och vi skulle inte vinna några fler matcher på att dra på oss fler varningar.

Djurgården och Hammarby ligger i topp bland de varnade lagen och det tycker Hammar talar för Gefles strategi.

– Ja, det drabbar ju lagen om man får massa varningar och avstängda spelare. Inget lag blir bättre av fler varningar konstaterar han.

Kontroll, disciplin och beslutsamhet är nyckelorden i Gefle. Men att spela tufft och hårt är inte Hammars ledord.

– Det är inte riktigt samma sak. Jag skulle aldrig säga till spelarna att vi ska spela ”tuffare”, det skulle vi inte blir bättre av. Däremot tycker jag att vi ibland saknar lite beslutsamhet, men det är inte samma sak som att spela ”tufft” och bli varnade.

– En varning är dessutom ett regelbrott och inget att eftersträva tillägger Hammar som menar att det i Gefle är viktigt att uppträda väl och visa respekt både för domare och motståndare.

Hammar ser en annan anledning till varför det blivit så få gula kort i Gefles matcher.

– I de dåliga matcherna vi har gjort, till exempel borta mot Gais och borta mot IFK Göteborg, så har vi varit så långt efter att vi har inte haft någon chans att tackla spelarna i det andra laget. Så i de matcherna har vi varit för långt efter för några gula kort, konstaterar Hammar.

– Theorin har spelat varenda minut och har ändå bara två gula kort, det tycker jag är otroligt imponerande som mittback, konstaterar Hammar.

Yussif Chibsah har flest varningar i Gefle, sex stycken har han hunnit dra på sig under säsongen. Han är också den spelare som gjort flest, till och med de enda, mål på Halmstad i år. Två mål som båda kom på Örjans Vall i våras.

– Ja, jag har goda minnen mot Halmstad. Sist gjorde jag mål två gånger om, säger han och ler.

– Jag vill verkligen göra två till den här matchen. Om inte två, åtminstone ett, eller åtminstone så ska det bli vinst, säger han bestämt.

Chibsah har gjort totalt tre mål den här säsongen och ser Halmstad som lite av en favoritmotståndare. Nu hoppas han att laget kan hitta tillbaka till spelet man visade upp på Örjans Vall i våras.

– Vi måste tillbaka till vinnartrenden, och vi måste hitta vårt självförtroende igen. Vi måste hitta tillbaka till självförtroendet och spelet som vi hade sist när vi spelade mot Halmstad, säger Chibsah.

 

Gefle IF:s varningar

6

3

2Berggren, Omar Jawo, Andreas Dahlén, Daniel Theorin.

1Berg.

0Ericsson, Bernhard Nyström, linus Bolin, Jonathan Hellström, Hjalmar Öhagen, Alexander Gerndt, Jonas Lantto, Tomas Fernandez, Marcus Hansson, Olof Mård.

 

Mer läsning

Annons