Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gefle IF om drömvärvningen: "Jawo är alltid välkommen tillbaka till oss"

/

När Dardan Mustafa försvunnit till superettanklubben Örgryte har Gefle IF bara tre forwards eftersom Emil Bellander är långtidsskadad.
Samtidigt har ett namn med stark GIF-anknytning blivit aktuellt – Amadou Jawo, forwarden som slog igenom i allsvenskan i just Gefle IF.

Annons

Jawo har kontrakt med Djurgården – men nu värvar Pelle Olssons klubb friskt.

I veckan blev det klart med Mathias Ranegie, som tillhör Premier leagueklubben Watford, men som senaste säsongen spelade i kinesiska Dalian Aerbin och tidigare har spelat allsvenskt i tre klubbar.

Med honom i truppen har Amadaou Jawo hamnat oerhört långt från en startelva, och rankas av experter som femte-sjätte forward.

Samtidigt har Jawo ett kontrakt som sträcker sig fram till 2018.

Därför är 31-åringen intressant för Gefle IF.

– Amadou är välkommen till oss när som helst, säger GIF:s sportchef Hasse Berggren.

– Det ser ju ut som om han hamnat i ett besvärligt läge i Djurgården – men samtidigt är han just nu en alldeles för dyr spelare för oss.

Hur dyr?

– Mycket dyr. Vi har ju inte alls möjlighet att betala den lön som han har i Djurgården.

– Samtidigt finns det säkert klubbar som kan ha de ekonomiska musklerna, där han kan få speltid.

MISSA INTE: Vi sänder Gefle IF:s matcher i Svenska cupen

Har du varit i kontakt med Jawo eller Djurgården?

– Nej, det har jag inte. Men jag har ju kontakt med Djurgårdens sportchef Bosse Andersson då och då, så det är möjligt att Jawo kommer upp i nåt snack nån gång.

Han är 31 år, är det ett problem?

– Jag tror till och med att han fyller 32 i år. Men jag spelade tills jag var 37, säger Hasse Berggren som just bildade anfallspar en tid med Jawo i GIF.

Jawo har en stark Gävleanknytning med sambo från stan och spelade i GIF 2008 till sommaren 2009 då han köptes av Elfsborg. Han plockades till GIF av dåvarande tränaren Pelle Olsson från div 2-klubben Vallentuna och blev en forward av hög allsvensk nivå.

Jawo tog sig dock aldrig riktigt in i Elfsborg, utan lånades ut till Djurgården 2013 då han gjorde tolv mål på 26 matcher och med det vann den interna skytteligan. Han skrev sedan ett femårskontrakt med Djurgården och 2014 blev det sex mål på 29 matcher – medan det i fjol bara blev ett mål i svenska cupen.

– Han är en bra skicklig forward med en Geflehistoria. Just nu har jag tre forwards att tillgå. Som tränare skulle jag självklart tycka att Jawo är intressant, men jag har ju inte hand om det ekonomiska, säger tränaren GIF-Roger Sandberg.

När Johan Oremo återvände till Gefle IF 2012 så bröt denne ett långt kontrakt med Djurgården, och fick en nystart på karriären. I fjol gjorde Oremo tolv mål för GIF i allsvenskan.

LÄS ÄVEN: Glädjebeskedet för Gefle IF – Strömvallen öppnas igen: "Vi är oerhört glada att det löste sig"

Mer läsning

Annons