Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gefle IF släpper forward till Superettan

/

Det har varit på gång en tid – och under onsdagen blev det officiellt.
Gefle IF släpper 24-åriga forwarden Dardan Mustafa till Örgryte.

Annons

– Det är inga konstigheter alls med det här. Vi kunde inte tillgodose Dardans behov av speltid och gav honom fritt fram att söka efter en ny klubb. Örgryte har varit med ett tag och nu är det klart, säger GIF:s sportchef Hasse Berggren.

Dardan har varit i Göteborg där han och ÖIS har fått lära känna varandra en tid och nu väljer forwarden som kom till GIF från division 1-laget Lund att flytta till västkusten. Klassiska Örgryte är nykomlingar i Superettan och där kommer Dardan att spela en viktig roll.

– Han hade kontrakt med oss över den här säsongen också men vi släpper honom på en gång. Vi har hela tiden sagt att vi skulle ha fyra forwards under kontrakt och det har vi nu när Dardan försvinner, säger Berggren.

Med Emil Bellander nyopererad och på skadelistan ett tag till finns det dock en öppning för spelarköp till den offensiva lagdelen.

– Vi vet inte riktigt än och det är ett bra tag till transferfönstret stänger. Vi håller väl ögon och öron öppna men har ingen panik heller. Simon Skrabb kan också användas som anfallare och därför avvaktar vi lite grann.

Från Örgryte är man mycket nöjda med att signat GIF-forwarden som står noterad för ett mål på 30 allsvenska matcher – men då har det bara varit sex från start.

– Vi är glada att få sista pusselbiten på plats i årets lagbygge. Vi har under en lång tid försökt få fram en lösning med Gefle IF och vi tackar för det arbetet för att få Dardan till ÖIS, säger Sportrådets Kalle Corneliusson till föreningens hemsida.

Kontraktet gäller först och främst den kommande säsongen.

LÄS OCKSÅ: Stukat Gefle IF höll tätt mot Brage – men nu krävs bättring nästa helg

Mer läsning

Annons