Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gefle IF söker revansch mot Norrköping – "Ska spela mycket bättre den här gången"

Förlust med 2–0 blev det när lagen möttes på Östgötaporten. Nu har Gefle chans att ta revansch när Norrköping kommer på besök till Gavlevallen under lördagen.

Annons

IFK Norrköpings Andreas Blomqvist mot Gefle IF:s Anders Bååth.

När Helsingborg vände underläge till ledning på OIympia i den förra omgången var det nog många som suckade och kände hur superettan närmade sig med stormsteg för Gefle IF, som då låg sist i den allsvenska tabellen.

– De spelare som säger att de inte hinner tänka någonting när ett sådant mål kommer i ett så sent läge ljuger, säger lagkaptenen Anders Bååth.

– Vi kände nog alla att det var riktigt jobbigt och att vi förjänade mer än så.

Men efter några magiska minuter för bortalaget hade man både kvitterat och tagit ledningen i matchen. Stor matchhjälte blev Jonas Lantto, som drog till med ett rejält skott från sin plats på mittfältet och när bollen gick i mål var också de tre poängen åter i Gefles ägo. En seger som innebar att laget lämnade jumboplatsen åt Falkenberg och nu har man sju poäng upp till Djurgården på kvalplats samt åtta till Helsingborg på säker mark.

– När det blir 2–2 så går det av bara farten för oss och vi får energi och trycker på framåt, fortsätter Anders Bååth.

– 3–2 sedan var fantastiskt och när det kom så sent också så var det ju bara att hålla ifrån i några minuter till så var segern i hamn. I den situationen vi är i är det också jäkligt starkt att komma tillbaka och vinna den matchen.

Nu ska lagkapten Bååth och resten av laget försöka ta revansch på de regerande svenska mästarna, Norrköping, när man intar Gavlevallen på lördagseftermiddagen.

– Vi mötte ju Norrköping ganska nyligen och vi gjorde en mindre bra match där, så vi har tagit lärdom av den matchen och ska försöka spela mycket bättre den här gången. Vi har jobbat vidare med träningarna i veckan och gjort lite små förändringar här och var.

Vad måste ni göra i morgon för att inte hamna i samma sits som ni gjorde på Östgötaporten?

– Vi måste ha ett väldigt mycket bättre presspel och inte låta dem trycka på så mycket framåt. Vi kan inte låta dem ha bollen så mycket och när de väl har den så måste vi trycka på istället för att bara vänta på att de ska anfalla.

Och så kanske Lantto kan slå till med ett nytt mål?

– Ja, det får han mycket gärna göra, han kommer ju bra där i andravågen och får till en bra träff som sitter högt i målet mot Helsingborg, så ett sådant mål ser vi gärna igen.

Mer läsning

Annons