Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gefle IF värvar landslagsspelare

/

Skade- och sjukdomsproblem gör att Gefle IF förstärker truppen med en försvarsspelare.

Annons

Den nye försvararen är 24-årige Ilir Berisha som kommer från Örebro SK.

Berisha har skrivit ett tvåårskontrakt med Gefle IF.

Anledningen till blixtvärvningen är att GIF plötsligt har problem med försvaret. Ytterbacken Jonas Olsson kommer inte att kunna spela under hela våren – och Anders Wikström har fått magproblem.

– Anders är sjukskriven april ut, berättar GIF:s sportchef Hasse Berggren.

– Då har vi bara två mittbackar, och vi måste gardera oss.

David Fällman och nye dansken Martin Rauschenberg får nu sällskap av Ilir Berisha, som bland annat provtränat med Henke Larssons Helsingborg men inte tog plats där.

Berisha kom till Örebro från FC Prishtina i Kosovo 2012, och har spelat både i allsvenskan och superettan, men har fått allt mer sporadisk speltid och hans kontrakt förlängdes inte.

Han var dock mycket populär i Örebro, speciellt bland lagets fans.

– När vi förstod läget i vår egen trupp och fick klart för oss att Ilir inte hade någon annan klubb gick det fort. Vi skrev kontrakt i helgen, berättar Hasse Berggren.

– Ilir är mycket bra med bollen, bra i närkamperna och en stark huvudspelare. Vi kommer att få stor nytta av honom, säger Berggren.

Kan han spela högerback också, med tanke på Jonas Olssons skada?

– Vi ser honom som försvarsspelare, säger Hasse Berggren.

GIF:s tränare Roger Sandberg kommenterar värvning så här till TT:

– Vi kände att vi var tvungna att plocka in någon. Vi har kollat ganska brett på marknaden, men när vi pratade med Ilir kändes det rätt. Han vet vad det handlar om och han kan allsvenskan. Dessutom är min känsla att han har ännu mer i sig än vad han har visat.

I veckan spelar Ilir Berisha matcher med Kosovas landslag mot Werder Bremen och Hertha Berlin – men sedan kommer han till Gävle och tränar med GIF för första gången kommande måndag.

Transferfönstret stänger sista mars.

Kosovo som stat är omtvistad men erkänd av 107 stater i FN bland annat Sverige. Kosovo bröt sig ut från Serbien 2008. Dess fotbollslandslag är ännu inte medlem i Fifa. Man ansökte om Fifa-medlemskap 2008 och i maj 2012 meddelade FIFA att man tillåter sina medlemsländer att spela träningsmatcher mot Kosovo.

Mer läsning

Annons