Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gefle IF värvar ny högerback – från Norge

/
  • Simen Rafn till vänster är klar för Gefle IF. Här är han i duell med svenska landslagets Mikael Lustig där denne spelade i Roseborg.

Norrmannen Simen Rafn besökte Gävle i förra veckan – nu är han klar för Gefle IF.
– En mycket spännande spelare som skrivit på ett tvåårskontrakt med oss, säger en belåten Hasse Berggren.

Annons

Redan på lördagskvällen kunde Sporten berätta att Gefle IF var nära att värva Fredrikstads bästa spelare, 23-årige Simen Rafn.

På söndagen bekräftar Gefle IF att affären är i hamn.

Högerbacken som spås en lysande framtid väljer att lämna den norska division 1-klubben som Bosman fall, vilket förstås är bra för GIF.

– Ja, han kommer gratis och jag är jätteglad att han väljer att spela för Gefle, konstaterar sportchefen Hasse Berggren.

Ni fick krydda lönekuvertet lite extra då?

– Nja, hehe! Det var rimliga krav och vi har råd med hans lön.

Något som är en extra fjäder i hatten för GIF och Hasse Berggren är förstås det faktum att Simen Rafn valde bort ett antal andra klubbar till förmån för Gefle.

– Jag vet att åtminstone en annan allsvensk klubb också vill ha honom. Därför är jag extra glad att han valde oss, menar Berggren.

LÄS ÄVEN: Här är högerbacken som redan har skrivit på

Simen Rafn är högerback och ska konkurrera med Jesper Florén som nyligen skrev på ett nytt kontrakt med GIF.

– Vi måste ha den här konkurrenssituationen på alla platser för att utvecklas vidare som lag och det börjar vi få nu. Men Simen är egentligen en omskolad yttermittfältare så vi kan använda honom på fler än en plats i laget, säger Hasse Berggren.

Simen Rafn beskrivs som Fredrikstads bästa spelare, men vill vidare i karriären.

– Jag har aldrig stuckit under stol med att jag vill spela högre upp än division ett, sa Rafn tidigare till Fredrikstads Blad.

Rafn hade en bra säsong, och var den enda i klubben som spelade samtliga minuter under de 30 matcherna. Även i fjol spelade han alla 30 matcher i norska ettan.

23-åringen gjorde debut i Fredrikstad 2010, men åkte på en mycket besvärlig skada och bröt höger fotled efter ett fult överfall. Karriären ansågs vara i fara, men han har kämpat sig tillbaka.

I fjol var han tillbaka för fullt, och spelade tillsammans med ett år äldre Haitam Aleesami, som sedan såldes och i år har gjort stor succé i IFK Göteborg som vänsterback.

Simen Rafn är GIF:s tredje nyförvärv inför nästa säsong. Sedan tidigare har målvakten Andreas Andersson hämtats från Sirius samt mittbacken Anton Lans från Elfsborg.

SE ÄVEN: Så kommer nye målvakten förändra GIF

LÄS OCKSÅ: Gjorde årets mål i allsvenskan – kan välja GIF

TV: Nya GIF–spelaren: "Det känns spännande"

MER LÄSNING: Åtta spelare lämnar allsvenska Gefle IF

Mer läsning

Annons