Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gefle kryssade mot AIK

/

Gefle IF genrepade igår inför svenska cupen borta mot AIK på Skytteholm i Solna.
Det blev en jämn tillställning som slutade 0–0.
– En bra och nyttig match, summerade GIF-tränaren Roger Sandberg.

Annons

Efter två förluster mot lag i lägre serier ställdes Gefle IF mot allsvenskt motstånd i form av AIK på lördagseftermiddagen. Gefle kom till start med en så ordinarie startelva som möjligt. Ett sent återbud på Anders Wikström gav Martin Rauschenberg chansen från start bredvid kaptenen David Fällman. I övrigt spelade nyförvärvet Jacob Ericsson vänsterback.

Det var Gefle som startade matchen bäst och skapade en del halvchanser. Efter ett tag tog AIK över spelet och skapade bland annat ett friläge genom Henok Goitom som vände bort Gefle-försvaret men avslutet räddades av Emil Hedvall i Gefle-målet. Det var den farligaste chansen i en annars ganska chansfattig halvlek.

– Det var en bra match och ett bevis på att vi ligger i fas. Det är så här det kommer se ut i år och det var en annan typ av match jämfört med vad vi haft tidigare på försäsongen så det var en väldigt nyttig erfarenhet, sa Sandberg som var nöjd med matchen.

I den andra halvleken höjdes speltempot något och hemmalaget hade mest bollinnehav men lyckades väldigt sällan att spela sig igenom Gefles försvar och när de väl gjorde det var Hedvall i bortamålet i vägen. Just försvarsspelet var något som Roger Sandberg var väldigt nöjd med efter matchen.

– Vi hade bra organisation i försvarsspelet samtidigt som vi även hade bra variation i vårat anfallsspel, fortsatte Sandberg.

I slutet av matchen fortsatte AIK att trycka på för ett segermål. Det var dock Gefle som kom närmast genom ett skott från inhoppande Jacob Hjelte och en nick från nära håll av Jonas Lantto men matchen slutade mållöst.

Det var sista matchen innan det är dags för svenska cupens gruppspel som inleds nästa söndag borta mot division 1-laget Dalkurd i Borlänge.

– Nu kommer vi träna på som vanligt den här veckan och sen väntar en tuff och viktig match på söndag, avslutar Sandberg.

Mer läsning

Annons