Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Genrepet avklarat – här är frågorna som GIF-tränaren funderar på

Gefle IF spelade 1–1 mot Sirius i ett genrep som både gav och tog.
Här är frågorna som tränaren Roger Sandberg har sex dagar på sig att reda ut.

Annons

Matchen i korthet: Sirius spelade rörligt och fantasirikt men skapade inte jättemånga heta lägen, Johan Oremo missade en straff i slutet av första halvlek, GIF gjorde 25 fina första minuter av andra halvlek, inhopparen Jacob Hjelte skarvade in 1–0 efter förarbete av Tshutshu Tshakasua och Anders Bååth men en markeringsmiss på högerhörna gav Sirius 1–1 med mindre än tio minuter kvar.

– Vi var passiva i första halvlek och pratade i paus om att höja aggressiviteten och intensiteten och löpviljan – och jag tycker det blev bättre första halvtimmen av andra innan vi blev passiva igen, summerar Roger Sandberg.

Här är frågetecknen inför premiären mot Helsingborg på söndag:

Hur är det ställt med Jonas Lantto?

Yttermittfältaren kom inte till spel efter att ha brutit en av träningarna under påsken. Tshutshu Tshakasua ersatte från start och blev sedan själv ersatt av Kwame Bonsu.

– Vi ville testa "Conte" på den positionen och även om han har lite kvar att ta igen efter skadan känns han som ett alternativ. Tshutshu gjorde också en hel del bra, konstataterar Sandberg, som dock hoppas att Lantto ska bli spelklar.

Hur är det ställt med Johan Oremo?

Anfallaren avslutade den här matchen med att slå en straff i händerna på Sirius målvakt Benny Lekström – sedan klev han av i halvtid, ett icke-planerat byte.

– Johan fick lite skadekänning, men jag tror inte det ska vara nån fara, säger Sandberg.

Jacob Hjelte ersatte och var inblandad i mycket, nickade strax över innan han styrde in kvitteringen mer eller mindre medvetet.

Dioh Williams var borta på grund av landslagsspel och Oremo/Skrabb är ändå det tippade förstavalet i anfallet.

Vilken mittback ska väljas bort?

GIF spelade med Anton Lans/Joshua Nadeau i första halvlek och Joshua Nadeau/Martin Rauschenberg i andra, och det sistnämnda alternativet fungerade kanske bäst även om Sandberg noga kommer att studera hur Sirius så ostört kunde få skicka in 1–1 mitt framför mål.

– Det är hård konkurrens om de två mittbacksplatserna och jag hoppas spelarna tar det på rätt sätt, säger Sandberg om sitt kanske svåraste val inför premiären.

Vilken målvakt kommer att stå?

Mot Sirius var det Andreas Andersson och förutom att han stod som fastfrusen på mållinjen på den där hörnan som gav kvittering gjorde han också en avancerad räddning på ett närskott efter stolpretur. Här är det fifty-fifty-läge mellan honom och Emil Hedvall, om inte Hedvalls onda vad sätter stopp.

SE ÄVEN: Stisse Åberg: Genrep med glimtar av både gott och ont

MISSA INTE: Unik tv-satsning inför allsvenska premiären: "Vill ge fotbollsfansen den perfekta uppladdningen"

Mer läsning

Annons