Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gerndt klar för GIF

Alexander Gerndt har skrivit på ett 3,5-årskontrakt med Gefle IF.
I går slutfördes förhandlingarna mellan GIF och allsvenska kollegan AIK.
– Vi är glada över att affären är i hamn, säger GIF:s tränare och sportchef Pelle Olsson.

Annons

 I söndagens tidning avslöjade Sporten att 22-årige anfallaren Alexander Gerndt var nära en övergång till Gefle IF. I går kom alla parter överens och affären kunde slutföras.
Efter veckor av sökande har GIF alltså hittat Johan Oremos ersättare.
– Vi har ju letat efter en offensiv spelare en tid, och eftersom vi tappade Oremo har det varit på gång ett tag nu. Alexander är en av de spelare vi prioriterade högst. Diskussionerna med AIK drog ut på tiden, men till slut var vi så pass nära varandra i diskussionen kring det ekonomiska avtalet. Så då fick vi klubbens godkännande, säger Pelle Olsson som inte vill gå in på hur mycket pengar GIF gav för Gerndt.

Alexander Gerndt kom till AIK 2007 från sin moderklubb Visby IF Gute. Inför årets säsong blev han utlånad till IK Sirius i superettan.
Efter halva säsongen ska han nu försöka hjälpa GIF ur träsket i allsvenskan.
Enligt Upsala Nya Tidning blev hela affären klar under en sen lunch i Uppsala i går, då även Sirius skrev under sin del i avtalet.
– Jag har inte koll på Sirius del i det hela. Vi har gjort upp med AIK och är glada över att affären är i hamn, säger Pelle Olsson.
Förhandlingarna har pågått några veckor.
– När vi väl träffade Alexander gick det relativt snabbt, en vecka ungefär. Vi hoppades att det var en värvning som vi kunde lösa, men inget är klart förrän det är klart. Nu tror jag att han ska kunna gå in i laget och konkurrera direkt.
– Det är det ideala läget i den här situationen. Jag har sett honom i ett par matcher och han har visat att det finns kvalitéer, säger Pelle.


Gerndts unga ålder är en av anledningarna till att kontraktet blev så pass långt som tre och ett halvt år.
– Det kan man säga. Vi gillar att det är en ung spelare. Det finns stor utvecklingspotential i honom, säger Pelle.
• Hur vill du beskriva honom som spelare?
– Dels är det en bra djupledslöpare. Sedan har han en väldigt bra avslutningsteknik med vänstern. Han träffar ofta rätt.
• Rent teoretiskt ses Gerndt som Oremos ersättare. Kommer han att bli lika framgångsrik i GIF som Oremo?
– Man kan inte jämföra spelare på det sättet. Ingen spelare kan komma och ta en annan spelares plats, idrotten fungerar inte så. Lagidrott handlar om att hitta olika pusselbitar som kan skapa en så hög slutsumma som möjligt. När en går ut genom dörren, kan det inte komma in en likadan. Alla spelare har unika egenskaper.
Alexander Gerndt har redan nätat på Strömvallen den här säsongen. När Sirius besegrade Djurgården i Svenska Cupen i maj, gjorde Gerndt först 2–1 och sedan spikade han slutresultatet till 4–2.
Det mesta talar för att Gerndt debuterar i GIF redan på lördag, då IFK Göteborg kommer till Strömvallen.
• Kommer han att finnas med i startelvan?
– Som alltid lämnar vi startelvan en timme före matchstart. Men han är med och konkurrerar.

Mer läsning

Annons