Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gerndt tveksam till spel

Han har öst in mål i allsvenskan och han omgärdas av proffsrykten.

I kväll har Alexander Gerndt god möjlighet att förbättra sitt rykte och visa att han också duger inter­nationellt – om inte en hastigt uppkommen skada sätter stopp.
Sporten rapporterar naturligtvis från matchen - se länken härintill.

Annons

– Jag tror inte att det ska vara någon fara och hoppas kunna spela, säger Gerndt inför mötet med NSÍ Runavik.

Tidigare i veckan berättade Sporten att Gefle IF:s bästa målskytt den här säsongen, Alexander Gerndt, jagas av en holländsk storklubb. Obekräftade uppgifter säger att det handlar om AZ Alkmaar.

Nu ska Gerndt, som ligger tvåa i allsvenskan skytteliga med sina åtta mål, för första gången bevisa att han också är en spelare för en högre nivå.

Visserligen ställs GIF mot lilla NSÍ Runavik från Färöarna i kvalet till Europa league – men det handlar om internationellt motstånd och ett par ”kassar” i kväll skulle höja statusen avsevärt i bland hugade proffsklubbar i Europa.

– Klart att det är en viktig match, men man får inte förstora upp det här. Det är antagligen betydligt fler som ser en allsvensk match än den här, säger han.

Men risken är stor att det inte blir något spel alls för Gerndt i kväll. I ett redan hårt brandskattat GIF-lag tvingades anfallaren lämna planen under den enda träning på Färöarna innan kvalmatchen.

I en anfallsövning sträckte sig Gerndt efter bollen och det syntes direkt att något inte stod rätt till.

– Nej, jag får skylla på att det var en dålig passning, säger Alexander med ett snett leende innan han blir mer allvarlig.

– Det gör rätt ont faktiskt. Man går inte av en träning i förtid om man inte känner smärta, förklarar han och grinar lite illa.

Naprapaten Fredrik Wallström var direkt framme och lade tryckförband upp mot ljumsktrakten till, men varken han eller Gerndt själv kunde ge något klart besked om matchen är i fara.

• Kan det vara en bristning?

– Svårt att säga. Jag har inte haft problem med det tidigare, men den här dagen har slitit hårt på kroppen och då kan det bli så här, säger Gerndt och syftar på den långa resan och minimala sömnen.

Och som om det inte vore nog med alla skador och sjudomar så tvingades även James Frempong, som var tänkt att starta på vänsterkanten, kliva av träningen. Han kände av sin gamla meniskskada i höger knä och kan av allt att döma inte spela i kväll.

Kvällens motståndare, NSÍ Runavik är för tillfället Färöarnas bästa lag. Efter en svag inledning på säsongen är laget nu uppe i tio raka matcher utan förlust och toppar den inhemska tabellen. Visserligen blev det bara oavgjort, 0–0, mot bottenlaget AB i söndags – men GIF är varnade.

– Ja, men det ska bli kul, säger Alexander Gerndt. Det blir säkert en annan typ av match, de vill förstås helst inte släppa in något mål på sin hemmaplan, men vi vet att vi kan spela fotboll och är här för att göra ett bra resultat.

Precis som nästa veckas returmöte som ju spelas på Råsunda i stället för Strömvallen, får inte heller Runavik spela på sin egen arena, Við Løkin, på grund av Uefas krav.

Därför är kvällens match flyttad till Gundadalur i Färöarnas huvudstad Tórshavn.

Så spelar GIF i kväll:

Mattias Hugosson – Daniel Bernhardsson, Daniel Theorin, Omar Jawo, Jens Portin – Jonas Lantto, Marcus Hansson, Mikael Dahlberg, Sebastian Senatore – Alexander Gerndt, Jakob Orlov.

Ersättare: Eric Larsson, Bernhard Nyström, Öyvind Gram, Daniel Westlin, Erik Törnros, Emil Hedvall (mv).

Mer läsning

Annons