Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF förlorade mot AIK

Gefles träningsmatch mot AIK slutade med seger för stockholmarna med 2-1. Men GIF hade bud på betydligt fler mål.

Annons

SLUTRESULTAT: 1-2.

Efter en ganska händelsefattig första halvlek bjöd Gelfe på riktigt bra fotboll under den andra halvleken. Laget hamnade tidigt i ett 2-0-underläge men jobbade sig därefter in i matchen. Reduceringen till 1-2 kom först när det återstod tre minuter av matchen men innan dess hade laget bud på både ett och två mål. Bland annat hade Daniel Bernhardsson ett friläge och Hasse Berggren en missad straff. Till slut blev det mittbacken Anders Wikström som blev dagens målgörare med ett snyggt volleyskott. Som vi nämnt tidigare i vår rapportering från matchen, testade GIF ett nygammalt spelsystem i dag, en 4-3-1-2-uppställning, med Amadou Jawo i en fri roll, och därefter Jonas Lantto. Enligt Pelle Olsson kommer han inte att använda denna uppställning som en startuppställning i allsvenskan utan som ett alternativ vid exempelvis ett underläge då han vill satsa på tre anfallare. Olsson var i övrigt nöjd med dagens match - trots förlusten.

 


Andra halvlek:

GIF fick ett ypperligt läge att få in ett reduceringsmål när domaren pekade på straffpunkten efter att Amadou Jawo fällts i straffområdet -  men nyinsatte Hasse Berggren missade straffen. Det står alltså fortfarande 2-0 till AIK. Frågan är vem som kommer att lägga GIF:s straffar i fortsättningen...

 

AIK ökade på till 2-0 i en 56:e minuten genom Daniel Mendes. Målet kom efter en misslyckad utspark från Mattias Hugosson som AIK utnyttjade. GIF har goirt två byten i paus. Andreas Revahl har kommit in i stället för Ryan Raybould och Andreas Dahlén i stället för Yussif Chibsah.

 

I dagens träningsmatch mot AIK dammar GIF av ett gammalt spelsystem. Det är en 4-3-1-2-uppställning som framgångsrikt användes säsongerna 1999, 2000 och 2001 - alltså med en släpande forward. Då var det Mathias Woxlin som hade den fria rollen - i dag är det Amadou Jawo. Under den första halvleken har detta däremot inte skördat någon större framgång. Jawo har oroat AIK-försvaret vid ett par tillfällen. Annars har det varit en match med få målchanser. Johan Claesson hade GIF:s vassaste chans ett par minuter före pausvilan när han träffade ribban med något som snarare såg ut som ett inlägg. Men i stället blev det AIK som tog ledningen med halvlekens sista spark, ett snyggt mål av Miran Burgic.

 

Så spelar GIF:

Hugosson

Bernhardsson, Theorin, Wikström, Raybould

Chibsa, Woxlin, Claesson

Jawo

Gerndt, Daniel Westlin

Mer läsning

Annons