Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF-försvarare missar allsvenska starten

/
  • Jonas Olsson är långt från en fotbollsplan just nu. Han opererade höften i höstas men har nu drabbats av ett bakslag och blir borta minst någon månad till.

Gefle IF-försvaren Jonas Olsson avbröt förra säsongen för en höftoperation.
Han gjorde det för att starta om och få en hel försäsong att komma tillbaka på.
Fem månader senare är 25-åringen långt ifrån en comeback.

Annons

– Det kommer att dröja minst en månad till innan jag förhoppningsvis är tillbaka i fotbollsträning. Det har bildats vätska kring höftleden och brosket är också dåligt, säger Jonas.

Då den allsvenska premiären är drygt två veckor bort är det lätt att räkna ut att han kommer att missa större delen av vårsäsongen.

Han kom till GIF från Degerfors våren 2013 och fick en del speltid redan den första allsvenska säsongen. I fjol var han Roger Sandbergs startalternativ på högebacken när allsvenskan drog igång.

– Då kändes det väldigt bra. Men det blev gradvis värre och värre och på hösten gick det inte att spela längre, berättar Jonas.

Han fick tid för en operation redan innan Gefle hade spelat färdigt för säsongen just med tanke på att vara tillbaka i god tid till starten 2015. Det här är för övrigt samma operation som David Fällman och Marcus Hansson har gjort tidigare.

Jonas var också tillbaka i träning som han skulle i februari när GIF kommit tillbaka från sitt träningsläger. Men det dröjde inte länge innan han kände att det inte var som det skulle.

– Det blev ett bakslag och nu är det lite som att börja om igen. Jag får cykla, vattenträna och vara i gymet just nu. Men det är bara att bita ihop och göra det bästa av det, säger Jonas.

Han blev erbjuden en ny operation men var inte särskilt sugen på det.

– Nä, jag hoppas det kan läka ihop av sig själv nu. Visst är det tungt att inte kunna vara med men det är en lång säsong där allsvenskan inte har börjat än. Jag är fortfarande väldigt sugen på att spela fotboll på den här nivån och hoppas vara tillbaka ganska snabbt ändå, säger Olsson.

Emil Bellander, Anders Wikström och målvakten Sasa Sjanic har inte heller spelat några matcher på slutet och står på GIF:s skadelista.

Mer läsning

Annons