Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF fyra - Olsson myser

En match saknas för att en tredjedel av allsvenskan ska ha spelats.

Efter gårdagens resultat ligger Gefle IF fortfarande fyra i tabellen och det är bara Elfsborg vid seger i kväll mot Halmstad som kan passera då den nionde omgången gör bokslut.

– Vi har haft en bra vår så här långt, erkände Pelle Olsson samtidigt som laget hade en lättare träning dagen efter den stora triumfen mot AIK.

Annons

GIF är gäng som det lyser harmoni om i dagsläget. Det överlägset mest nederlagstippade gänget i 2011 års upplaga av den högsta svenska fotbollsserien har överraskat igen.

2–0 på nationalarenan Råsunda mot AIK är ett resultat som ger eko i fotbollssverige. En taktiskt triumf av firma Pelle Olsson och hans medlemmar i ledningen kring laget. Plus självklart då spelarna som utförde allting enligt de uppgjorda planerna.

– Precis som vanligt har vi haft en dagen efter-genomgång och tittat på delar av matchen på dvd. Klart vi är nöjd med insatsen i lördags och det syntes tydligt på bilderna vad det var som vi gjorde så bra. Vi vann många bollar på mitten och hade ett tydligt spel på våra forwards, menade GIF-tränaren.

Ändringarna i laget slog väl ut där Jens Portin bland annat kom in och gjorde en riktigt bra match som vänsterback.

– Jag har hela tiden sagt att vi har en bra konkurrenssituation och nu kom bland annat Jens in som ju spelade ordinarie på just den positionen från september och framåt hela förra hösten. Och gjorde det riktigt bra. Det är klart att det är en fördel att kunna sätta i en sådan rutinerad och erfaren spelare.

Portin och resten av de som spelade i Solna ägnade gårdagen åt lättare aktiviteter tillsammans med fystränaren Johan Holmström medan Thomas Andersson drillade resten i en normal fotbollsträning i den sena eftermiddagssolen på Strömvallen.

Allting med fokus på nästa uppgift som är Mjällby hemma på torsdag. Blekingelaget som spelar match i kväll mot Djurgården.

– Dom får två vilodagar mindre än oss inför matchen och jag hoppas det ska vara en fördel för oss den här gången, säger Olsson som efter torsdagsmatchen plockar ut den enda sommarsemestern som blir det här året.

Då väntar det två veckor långa landslagsuppehållet och när GIF försvann ur Svenska cupen blir också nästa helg då nästa cupomgång ska spelas ledig.

– Vi tränar fredag morgon och sedan har vi återsamling lördagen den 4 juni och har sedan en helt normal träningsvecka inför omstarten mot Kalmar lördagen den 11 juni. Det blir den vecka vi har ledigt.

På skadefronten är läget okej. Erik Törnros ska om allt går enligt planerna spela U-matchen mot GIF Sundsvall i kväll och är aktuell till efter omstarten. Marcus Hansson, Jakob Orlov och James Frempong som fick känningar av olika slag mot AIK fanns alla med i går.

Pär Asp är den som inte kommer att spela på torsdag.

– Jag var upp på akuten och kollade mitt knä. Ledbandet är inte av men har fått sig en ordentlig smäll och det glappar ordentligt Jag ska göra en magnetröntgen och får invänta svaret på den innan jag vet något mer. Men just nu känns det inte så bra, sa Asp som hade ett stort bandage runt sitt knä.

Mer läsning

Annons