Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF fyrade av i genrepet

På söndag är det allsvensk premiär för Gefle IF borta mot nykomlingen Syrianska.

I går körde man över Sundsvall i genrepet med hela 4–0 (1–0).

– Det var en bra match rakt igenom, sa en mycket nöjd Pelle Olsson, tränare i Gefle.

Annons

Vi kan direkt konstatera att det var rätt lag som vann kvalet till allsvenskan i höstas. Då manövrerade Gefle ut Sundsvall med sammanlagt 3–0 över två matcher. I går krossade Gefle samma motstånd med hela 4–0 – bland många duktiga hemmaspelare var vänsteryttern James Frempong den främste.

I första halvlek fixade han den straff som Daniel Theorin satte via Sundsvallsmålvakten Tommy Naurins händer. Fem minuter in på andra halvlek gjorde han sitt första mål i GIF – någonsin.

– Ja, det var skönt att få sätta en boll innan serien börjar, menade Frempong som bröt fram på vänstersidan och fick drömträff från cirka 20 meter och borrade upp bollen i den bortre burgaveln.

Och det skulle komma mer från Gefle, som spelade en strålande fin fotboll. Minuten efter 2–0 högg Jonas Lantto på en centralt slagen djupledsboll och nådde bollen före såväl en Sundsvallsback som den utrusande målvakten och fläkte sig fram och skickade in 3–0 i det öppna målet.

I 68:e minuten bytte Pelle Olsson ut sina bägge anfallare Jakob Orlov och Mikael Dahlberg mot Hasse Berggren och Dragan Kapcevic. Hasse hade bara varit inne åtta minuter när han tog hand om en retur och skickade in 4–0-målet.

Vem som bröt fram och sköt skottet som returen uppstod på? James Frempong så klart.

– Han var bra i dag och jag har sagt till alla som frågat att James kan få sitt nationella genombrott i år. Sitt ”Geflegenombrott” fick han redan förra säsongen. I hans fall handlar det om att spela så bra han kan över en hel säsong, sa Pelle Olsson och tillade:

– Hade han gjort ett mål och legat bakom två andra i en 4–0-seger i allsvenskan skulle det bli stor uppståndelse.

James Frempong själv var förstås nöjd efter matchen och konstaterade att han haft en bra försäsong, förutom en lite krånglande baksida, som gjort att han tvingats stå över några träningspass.

– Men annars känns det bra. Det är viktigt att vara hel och kunna spela så många matcher som möjligt och självklart skönt att gå till en premiär med en bra match bakom sig.

• I dag ligger du bakom tre av de fyra målen, vad säger du om det?

– Ja, det är ju dom kraven man har på sig från lagkamraterna, att ligga på den nivån, sa Frempong och fyrade av ett stort skratt.

Mer läsning

Annons