Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF gjorde äntligen mål – men släppte in fem: "Vi var naiva"

/
  • Dioh Williams gjorde GIF:s första mål denna säsong. Det var ungefär det enda goda som kom ut av träningsmatchen mot Halmstad i Spanien.

Det positiva: i säsongens tredje träningsmatch gjorde GIF äntligen mål.
Det negativa: Halmstad gjorde fem.
En bedrövlig sekvens i andra halvlek förstörde dagen i spanska Salou.
– Alla får rannsaka sig själv efter det här, säger tränaren Roger Sandberg.

Annons

KOLLA IN: "Studio Salou" efter den jobbiga matchen

Dagen var väl egentligen inget vidare i övrigt heller, med regn i stället för spansk sol. Men GIF hade nog kunnat acceptera vädret om det bara gått åt rätt håll efter Dioh Williams snabba 1-1-kvittering i andra halvlek.

Simon Skrabb slog inlägget, Williams nickade – och efter 0–2 mot Mariehamn och 0–0 mot Djurgården hade GIF gjort försäsongens första efterlängtade mål.

Tio minuter senare hade dock Halmstad gjort både 2–1, 3-1 och 4–1.

Allt rasade ihop för ett GIF som då gjort två förändringar i backlinjen, Jesper Florén hade bytts ut mot nye Miguel Hamutenya redan i halvtid och Jacob Ericsson hade just ersatt Jens Portin på den andra ytterbacken när HBK satte in stöten med tre mål inom loppet av sex minuter (varav 4–1-målet var ett självmål efter en rörig situation).

– Det är tre klockrena tre bolltapp som de gör mål på. Jag är besviken hur vi faller ihop. Vi är nonchalanta och ger motståndarna omställingslägen, suckar Roger Sandberg.

Hur mycket påverkar det att ni testar så mycket nytt i backlinjen?

– Det är klart att det påverkar en del, dom är ju inte direkt samspelta. Men samtidigt är det inte några enskilda spelares fel, samtliga har del i att det blir så här.

Kan du säga nåt om testspelarna?

– Bara att bedömningen inte kommer att göras på enbart den här matchen. Vi tränar ju vidare här nu, och försvararna hamnade inte i nån enkel sits med alla omställningar vi fick mot oss.

Med fyra minuter kvar kom även 5–1 bakom stackars Emil Hedvall, då en frispark styrdes in.

– Det enda som är positivt är att vi fått en väckarklocka vi kan behöva, så man förstår vilken attityd och inställning som krävs för att vinna matcher. Vi var naiva i vårt spel. Nu hoppas jag att vi slipper göra den här typen av matcher under resten av säsongen, säger Roger Sandberg.

Halmstad åkte ju ur allsvenskan förra säsongen, GIF är kvar – men högre divisionstillhörighet vinner per automatik inga matcher.

Och regnade gjorde det också.

– Ja, både före och litegrann under matchen också. Och det är absolut ingen bortförklaring, men det märktes tydligt att vi hade problem med det blöta snabba naturgräset. Det var säkert ovant för Halmstad också, men det är ju ett ändå lag som har naturgräs som sitt underlag.

Mer läsning

Annons