Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF har respekt för tabelljumbon

/

Åtvidaberg ligger hopplöst sist i den allsvenska tabellen och jagar desperat poäng. GIF, som efter lördagens match har ytterligare ett matchuppehåll framför sig, går in med respekt för motståndaren:
– Det kommer att bli en tuff och svår match, säger Roger Sandberg till Sporten.

Annons

Åtvidaberg ligger hopplöst sist i den allsvenska tabellen, med sex poäng tagna på säsongens hittills 14 allsvenska matcher. Gefles tränare Roger Sandberg har, trots tabelläget, respekt för motståndaren och lyfter fram deras senaste prestation:

– Åtvidaberg gjorde en bra match nu senast mot Halmstad och höll nollan, och de kommer att slita som galningar nu för att få poäng så det blir tufft.

Åtvidaberg har tagit alla sina poäng hittills på hemmaplan, något som inte förvånar Sandberg:

– Det är ett starkt hemmalag, det har de varit de senaste åren, och det kommer att bli en svår match för oss, det är vi inställda på.

Gefle IF kommer senast ifrån matchen mot Hammarby på Gavlevallen, där gästerna inledde bäst. GIF hade en tuff första halvlek men lyckades bättre efter paus, och Sandberg lyfter fram styrkan i att vända en match:

– Vår första halvlek är inte speciellt bra, vi tappar mycket boll men ändå släpper vi till väldigt få chanser, det är en styrka vi har. Sedan reser vi oss, visar moral och lyckas vända på matchutvecklingen.

Som Sporten skrivit tidigare är GIF:s nästa match flyttad, och i stället för att möta Elfsborg på hemmaplan den 19 juli blir det ett nytt matchuppehåll för laget. Nästa match spelas först den 27 juli, på bortaplan mot Halmstad. Roger Sandberg har tidigare uttryckt sitt missnöje med matchuppehållet:

– Det är bedrövligt för oss, sade han på presskonferensen efter matchen mot Hammarby.

Sandberg säger ändå att de försökt göra det bästa av situationen och inför matchen mot Åtvidaberg har han bilden klar för sig:

– Nu är det sista tömningen, innan ytterligare en liten ledighet och vi ska gå in och försöka få en bra start i matchen för att kunna få dem lite stressade.

GIF går från ett fullsatt Gavlevallen med en högljudd Hammarbyklack till ett, får man anta, inte lika fullsatt Kopparvallen i Åtvidaberg.

– Det blir en helt annan inramning såklart, och så är det ju i allsvenskan. Ibland är det nästan sydeuropeisk stämning och i nästa stund är det ganska låg volym. Men det brukar ändå vara hyfsat med publik i Åtvidaberg som brukar sjunga och hålla i gång, säger Roger Sandberg.

Mer läsning

Annons