Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF hoppas på fullsatt på lördag

Gefle IF är illa ute i allsvenskan.
Kan möjligen en rejäl fest få fart på laget?
I samband med lördagens hemmamatch mot Mjällby blir det i alla fall en sådan – tack vare Det Stora Fotbollskalaset och kampanjen Fullt hus.

Annons

På lördag är det dags för något helt nytt på Strömvallen. Med alla möjliga ingredienser är det uppdukat för fest – när Gefle IF ska ta sig an Mjällby i allsvenskan.

Det är främst Det Stora Fotbollskalaset som ska se till att stämningen på Strömvallen blir högre än vanligt.

Initiativtagaren till Fotbollskalaset, Niclas Bornegrim, är redan nu övertygad om att premiären för evenemanget inte kommer att stanna vid en engångsföreteelse.

Det blir om inte annat tydligt när han uttrycker sig så här:

– Från början var tanken att Nordman skulle ha deltagit i evenemanget på lördag, men han är tyvärr uppbokad. Nu har han i stället lovat att delta på Fotbollskalaset nästa år.

Du ser alltså redan ett andra kalas framför dig?

– Ja, det ska bli ett nästa. Vi behöver det. Snacket ute bland företagen är positivt, det är vid sådana här tillfällen Gävle lever upp. Det är publiken Gefle IF ska leva på, och jag hoppas att fotbollen kan få en extra skjuts av det här.

Klockan 10 drar aktiviteterna igång i Boulognerskogen, alldeles i närheten av Strömvallen. I evenemangsområdet kommer det sedan att vara fart och fläkt ända fram till det är dags för avmarsch mot Strömvallen.

– Det måste hända något hela tiden, det ska vara högt tempo och fullt ös. Eftersom det aldrig får vara tyst har vi en discjockey på plats hela tiden, säger Niclas Bornegrim, som hoppas kunna vaska fram ett riktigt dragplåster till på lördag.

– Det är ett långskott, men jag har varit med om såna förr. Ibland fungerar det och man måste försöka. Just nu väntar jag på svar, fortsätter Niclas och lovar att den artist som eventuellt dyker upp kommer att dra folk.

Hockeyfesten, som blivit en årlig tradition i Läkerol Arena i samband med någon av Brynäs hemmamatcher, är Fotbollskalasets självklara förebild.

– Jag känner ju dom som arrangerar Hockeyfesten väl, och vi ger varandra tips. Första gången Hockeyfesten arrangerades var de väl inte mer än 25 personer, men det är ju glömt nu. På samma sätt hoppas och tror jag det här Fotbollskalaset ska kunna växa, säger Niclas Bornegrim.

Passande nog har Gefle IF även valt att utnyttja den nya kampanjen Fullt hus, som Föreningen Svensk Elitfotboll, Svenska Fotbollförbundet samt ett par sponsorer ligger bakom, till hemmamötet med Mjällby.

Kampanjen går ut på att varje lag i allsvenskan ska arrangera en hemmamatch där de drar fullt hus.

Om laget lyckas får det ta del av en pott på 1,6 miljoner kronor finansierat av Svensk Elitfotboll, Svenska Fotbollförbundet och Svenska Spel.

– Vi har alltså chans att vinna 100 000 kronor. Det här görs för att med gemensamma krafter locka publiken tillbaka till fotbollsarenorna, och för oss är det fullt fokus på fullt hus som gäller, säger Gefle IF:s klubbdirektör Eva von Schéele-Frid.

– Och det här gäller alla sektioner utom bortasektionen, där kan vi ju inte påverka.

Kommer ni att uppnå målsättningen?

– Ja, det tror jag absolut. Det är en fullsatt arena vi ser framför oss. Över 6 300 åskådare är vårt mål.

Mer läsning

Annons