Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF-ilskan efter bortdömda målet mot Elfsborg: "Jag rör honom knappt"

/

Bara en poäng på sex matcher – Gefle IF sjunker allt djupare i den allsvenska tabellen.
Då hjälper det inte att regelrätta mål blir bortdömda heller.
– Helt obegripligt, jag märker knappt att jag nuddar honom, säger GIF-mittfältaren Johan Bertilsson efter lagets 0–2-förlust mot Elfsborg.

Annons

SE GIF:s bortdömda mål mot Elfsborg här

Bertilssons mål var Gefle IF:s väg in i matchen igen – en lång svepande boll från Simon Skrabb som Johan Bertilsson nickade in bakom Elfsborgs målvakt Stuhr Ellegard.

Men huvuddomaren Johan Hamlin blåste frispark för ruff och Gefles 2–1-mål godkändes aldrig.

Reprisen visar hur Bertilsson touchar Joakim Nilsson i ryggen, men så mycket mer är det inte heller.

– Helt obegripligt hur han kunde döma bort målet, och det märks på Elfsborgsspelarnas reaktion också. Jag är inte ens medveten om att jag nuddar honom, säger Johan Bertilsson men vill samtidigt inte skylla en ny nollpoängare på just den situationen.

– Vi förlorar inte matchen där, men det hade gett oss chansen sista kvarten i alla fall.

Gefle IF gjorde en bättre match (något annat hade varit svårt) än i smällarna mot Häcken och IFK Göteborg, men Elfsborgs effektivitet kontra Gefles blev helt avgörande. När Johan Oremo fjuttade bort GIF:s bästa chans var både Lasse Nilsson och Simon Hedlund dödligt effektiva när Elfsborgs möjligheter dök upp.

– Vi ska inte vara nöjda när vi inte tar poäng, men det var ändå ett stort steg framåt och vi visar att det ändå finns kvalitet i laget, säger Johan Bertilsson som tillsammans med Simon Skrabb skapade en hel del oreda hos Elfsborg.

Jonas Lantto på bänken var en av konsekvenserna av de senaste förlusterna när GIF-tränaren Roger Sandberg vaskade om rejält i startelvan och bytte ut fem spelare sen sist. Lantto spelade varenda minut i fjol och har startat i 52 raka GIF-matcher sedan augusti 2014, men har visat svag form under säsongsupptakten.

Tar Falkenberg poäng mot Sundsvall på söndagen är Gefle sist i tabellen med en supersvår bortamatch mot Malmö härnäst på programmet.

– Det är klart det är tungt om man tittar i tabellen. Och det märks när vi åker på såna smällar som vi haft, det tar på folk, det gör det. Men jag känner i alla fall ingen stress eller panik över det, i dag spelar vi till exempel inte som ett lag som kommer från tolv insläppta mål på två matcher.

– Det är en lång serie, och titta på Örebro i fjol. De hade två poäng efter åtta omgångar och reste sig från det. Det krävs så lite för att självförtroendet ska vända, säger Johan Bertilsson.

STISSE ÅBERG: En nödvändig bänkning, en omstart – men ändå en ny poängmiss av Gefle IF

LÄS MER: Matchfakta och spelarbetyg – så skötte sig GIF-spelarna mot Elfsborg

Mer läsning

Annons