Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF måste vinna i dag– det får inte bli 0–0

Det återstår sex matcher för Gefle IF i allsvenskan, men hur man än räknar och vad man än räknar så spelas den viktigaste i eftermiddag på Strömvallen.

Gefle IF mot David Wilsons fucking jävla Ljungskile, Sveriges mest hatade allsvenska lag – och just nu det mest fruktade också.

GIF måste vinna.

Jag vet att man kan räkna på olika sätt.

Men allting slutar ändå på samma sätt.

Gefle IF måste vinna i dag.

Annons

 

Kalkylen härintill ritade jag ned med mer transpiration än inspiration och en rödpenna på en sida i tisdagstidningen, sedan Giffarna Sundsvall hade tappat bort sitt hjärta mot IFK Göteborg (0–5).

Ta och ge en poäng hit och dit och att resultaten kanske kommer mot andra lag än de jag plitat ned.

Strunt samma. Det där är ungefär vad som kommer att inträffa, och varken Sundsvall eller IFK Norrköping kommer att kunna nå ikapp. Fast när jag hade räknat klart var problemet extremt synligt.

Summeringen börjar med ett enda stort fett 0–0 i eftermiddag. Det är vad som inte får inträffa. GIF måste vinna, för då vänder höstvinden till Olssons gängs fördel. Vinner GIF går man förbi Ljungskile redan nu och har en poäng och en kraftig dos målskillnad att leva på.

Har jag varit tydlig nog.

I gårdagens tidning fick ni en utmärkt, nykter analys av Ljungskile av i år.

Ett rätt framgångsrikt lag, 22 poäng på 24 matcher är starkt. Ett lag som har en idé, en tanke med det man håller på med och man kan tycka vad man vill om den – men man fullföljer den trots att de ruttna tomaterna viner.

Ett lag med en tränare som är både halv- och helgalen, och man kan säga mycket om David Wilson – men ingen skulle kunna göra ett bättre jobb för Ljungskile SK.

Ljungskile är inte laget som man älskar att hata.

Ljungskile är laget som alla skyr som p-lisorna – och det är just därför som klubben har manövrerat sig fram till en tabellposition som kan innebära att Starke Arvid Arena (nej, jag har knappt hört värre) är allsvensk även nästa säsong.

Ljungskile är också ett lag som lever på antimateria. Ju fler kritikerna blir, och ju kraftigare kritiken stänker över maskningar, sparka-och-spring-fotboll och vad man nu kan hitta för fel (tar listan slut, hjälper David Wilson gärna till).

David Wilsons lag bara växer av att ha alla emot sig.

Hans utpräglade vi-mot-dom-taktik är egentligen lätt att genomskåda, men är utförd med sån aldrig sinande energi att man kan undra om Wilson får sina krafter direkt från ondskan själv.

Det värsta av allt är att jag verkligen tycker Wilson och Ljungskile har gjort och gör det fantastiskt bra.

Det är därför jag också fruktar att ett sorgligt kryss på Strömvallen (0–0 är inte helt otroligt) kommer att göra att Ljungskile ger GIF en kraftig knuff i ryggen rakt ned i en kvalserie eller till och med rätt in i hissen som bär ända ned till Limhamn/Bunkeflo, Falkenberg och Mjällby.

För lilla mysiga Gefle IF gäller det att inte reta upp sig på Ljungskiles avarter, utan att ställda mot väggen spela för livet.

Olsson har en taktik.

Jag säger bara: kör över dom, kör ut dom ur stan – kör ut dom ur allsvenskan.

Make my day!

Kl 16.00 i eftermiddag är det Strömvallen vi ses på.

Kl 12.00 i morgon är det Stortorget. Vinner GIF står jag vid mitt skrivna ord och delar ut tidningen gratis. Jag hoppas jag inte är ensam.

 

 

Mer läsning

Annons