Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF nöjda med Nadeau – nu testas högerback från Färöarna

/
  • Fransmannen Joshua Nadeau spelade sin andra match för Gefle IF, och det är tydligt att GIF-ledningen gillar det han visat upp.

Ingen spelare från Färöarna har spelat fotboll i allsvenskan.
Snart kan det bli ändring på det. 23-årige högerbacken Bardur Hansen kommer till Gävle på måndag och hänger sedan med till träningslägret i Barcelona.

Annons

TV: Se höjdpunkterna från Gefle IF–Djurgården – här är Hjelte nära att bli hjälte

Efter norrmannens Simen Rafn svåra skada och kommande operation söker Gefle IF nu aktivt efter en högerback. Den spelaren kan vara Bardur Hansen, en färöing från Torshavn som landslagsdebuterade i 2–1-segern mot Grekland i somras.

Bardur Hansen tränar i alla fall med laget måndag-tisdag och åker sedan med till träningslägret i Barcelona.

– Vi tyckte det lät tillräckligt intressant och det ska bli spännande att se honom. Det är en liten kille, 1.70 lång bara, men väldigt kraftfull och löpvillig i sitt spel. Eftersom vi ändå hade en flygbiljett över får han följa med till Barcelona så får vi se vad det ger, säger GIF:s sportchef Hasse Berggren som poängterar att transferfönstret inte stänger förrän sista mars och att man inte känner någon panik.

MISSA INTE: 0–0 för GIF på Gavlevallen: "...men Bertilsson och Lantto visade klassen direkt"

I träningsmatchen mot Djurgården saknades Jesper Florén på grund av sjukdom och då fick provspelande fransmannen Joshua Nadeau flytta ut ett steg från sin ordinarie position som mittback.

Och även om inget beslut tas förrän efter Barcelonalägret är det tydligt att GIF-ledningen gillar vad man ser.

– Han gör det jättebra, försvarsmässigt är han klockren och han vinner i stort sett varenda duell. Nu får vi perfekt möjlighet att utvärdera honom under lägret, men i dag visade han att han defintivit är en intressant spelare, säger GIF-tränaren Roger Sandberg.

– Jag blev väldigt trött av allt springande upp och ner, men det är bra för mig att få speltid. Jag försöker spela enkelt i första hand och hålla spelet framför mig, säger Joshua Nadeau själv.

Mot Mariehamn fick han spela inomhus, och nu utomhus på konstgräs. Och det är tydligt att han behöver mer tid för att vänja sig vid underlaget, han slog till exempel bort en hel del inlägg.

LÄS MER: Debuterade mot Zlatan – tränar nu med Gefle IF

Gefle IF var det klart bättre laget mot Djurgården och borde vunnit med ett eller ett par mål. Inhopparen Jacob Hjelte hade de bästa chanserna att spräcka nollan två gånger om, och även Joshua Nadeau kunde ha blivit målskytt när han avslutade med ett lågt skott som Hampus Nilsson räddade i Djurgårdens mål.

– Ett stort steg framåt för oss. Framför allt var det bra försvarsmässigt med tanke på att vi hade en helt nykomponerad backlinje, och vi skapar samtidigt en hel del chanser, säger Roger Sandberg.

Simon Skrabb var sjuk och Jens Portin skadad, och kom därför inte till spel.

LÄS MER: Chockbeskedet – GIF:s högerback borta hela säsongen

■■ Vill du ha fler sportnyheter direkt i din telefon – ladda hem våra nya appar.

Ladda ned appen här för Iphone (GD)

Ladda ned appen här för Google Play, Android (GD)

Här kan du ladda ner appen till Iphone (AB)

Här kan du ladda ner appen till Android (AB)

Mer läsning

Annons